Endelig kom aktierne i plus
Investorerne kan efterhånden se, at aktierne er faldet lige lovlig voldsomt, siger Sydbanks aktieanalysechef. Foto: Carsten Snejbjerg / POLFOTO
Elleve dages konstant nedtur er brudt

Efter elleve dage med konstant fald blev den negative stime på Københavns Fondsbørs endelig brudt.

Det danske C20-indeks endte efter en turbulent dag med skiftevis stigninger og fald i et plus på 2,14 procent.

"Investorerne er ved at få øjnene op for at aktierne er faldet lige lovlig voldsomt, selv hvis økonomierne står over for en opbremsning, " siger Sydbanks aktieanalysechef Bjørn Schwartz til Newspaq.

Samtidig har den positive vending fra USA smittet af på Danmark og flere andre europæiske lande.

De amerikanske aktiemarkeder startede med stigninger og har bølget frem og tilbage på plus en-to-tre procent hele dagen - et godt stykke over den dystre nedtur på minus 6,5 procent mandag aften.

Den forsigtige optimisme hænger ifølge Bjørn Schwartz sammen med forventningen om, at den Amerikanske Centralbank senere i aften vil komme med positive udtalelser om, at man vil fastholde en lav rente i en rum tid fremover, og at man vil gøre alt for at stabilisere den amerikanske økonomi ved at købe statsobligationer i løbet af efteråret.

Meldingen kommer også til at afgøre, om de danske aktier i morgen vil fortsætte de gode takter eller ej. Uanset hvad, er det for tidligt at tale om en stabilisering, mener Bjørn Schwartz:

"Vi nærmer os noget, man forhåbentlig kan kalde bundniveauet. Men kommer der ikke noget fra den amerikanske centralbank, der kan være med til at sætte en bedre stemning på den korte bane, og ser vi en vending i USA til det mere negative, så bliver det svært at finde de positive takter i morgen," siger Bjørn Schwartz.