En rolig nytårsnat 2007
Uanset at der i hele landet er blevet festet, drukket og skudt en massse raketter af, er nytårsnat forløbet ganske fredeligt, oplyser politiet.

Der er regnvådt i de mørke gader, hvor stumper af karton og plastikbæger flyder om kap efter nattens festligheder.

»Kom nu,« råber et par mænd ved Hovedbanegården i København til en kammerat, som står og svajer på cykelstien på Tietgensbro ude at stand til at beslutte sig til at gå i hverken den ene eller den anden retning.

Nytårsaften er ved at rinde ud og blive til nytårsmorgen. Og ifølge Købehavns Politi er nytårsnat forløbet roligt.

»Stille og fredeligt,« siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, så snart han hører, at han har en journalist i røret.

Men det er jo ikke fordi, der ingenting er sket. For det er der. Men altså alt taget i betragtning med masser af fester, sprut og raketter, så er det gået fredeligt for sig.

I både København og Århus har der været episoder med brandbiler, der er blevet angrebet af nytårsgæster med løse håndled og sten i hænderne. I København måtte politiet rykke ud for at beskytte brandvæsenet, og i Århus måtte en brandbil fortsætte til næste udrykning med smadret forrude.

I København blev en mand indlagt på Rigshospitalet, fordi han var blevet ramt i hovedet af et raketbatteri. Et raketbatteri fungerer ved, at det skyder adskillige kugler op i luften med stor kraft, hvorefter kuglerne eksploderer. Så manden fik skader på sit ene øje.

I Glostrup blev en 62-årig kvinde påkørt af en politibil, da hun trådte ud fra en midterrabat. Hun fik kraniebrud og bækkenbrud, men meldes umiddelbart uden for livsfare.

Fra enkelte lejligheder lyder der stadig høj musik her tidligt nytårsmorgen, men eller synes de sidste standhaftige at være på vej hjem fra nattens fester.

»Uh, hvor jeg fryser,« siger en ung kvinde i små sko, let festkjole og kort jakke. Hun skutter sig og indhenter i småløb et par unge mænd, som hun følges med gennem byens regnvåde gader på vej hjem fra nytårsfesten 2007.