En person på flugt efter skud i Kompagnistræde
Skyderi i Kompagnistræde under røveri mod urmager. To sårede fundet i bil på Sydhavnen. Én er stadig på fri fod.

Læs også: To personer fundet skudt i København

To personer såret af skud blev mandag eftermiddag fundet i en bil på Sydhavnens Plads i København. Københavns Politi bekræfter nu, at der har været en tredje person i bilen, som er stukket af og nu er på fri fod.

De tre stak af efter et røveri mod en urmager i Kompagnistræde tidligere på dagen, hvor der blev affyret adskillige skud. Umiddelbart efter kunne vidner ifølge Ekstra Bladet berette, at det var indehaveren af butikken, der skød. Men den oplysning sår politiet tvivl om:

»Vi ved ikke 100 procent, om det er ham, der skød, for der var to andre personer i forretningen, da røveriet skete,« siger efterforskningsleder hos Københavns Politi John Amdisen, der tidligere har sagt til andre medier, at det var indehaveren, der affyrede skuddene. Men den oplysninger trækker politiet altså nu tilbage.

Ifølge TV2 News ringede de to sårede selv til politiet fra Statoil-tanken i Sydhavnen. Politiet kan endnu ikke sige, hvor alvorligt såret de to personer er, men de skulle være uden for livsfare.

»Vi har vores klare formodninger om hændelsesforløbet, men ikke noget vi ønsker at dele med pressen i øjeblikket,« siger vicepolitikommissær Flemming Kim Pedersen fra Station City.

Ifølge flere medier er urmageren flere gange blevet udsat for røveri. Senest jog han røverne på flugt ved først at smide kaffe efter dem og siden true med en skruetrækker. Den oplysning vil Københavns Politi dog ikke bekræfte.