En palæstinenser forgiftede Arafat
Israel har afvist ethvert ansvar for Yasser Arafats død. Foto: AP Photo/Majdi Mohammed / POLFOTO
En palæstinensisk efterretningschef siger, at Israel stod bag drabet på Arafat med hjælp af en palæstinenser.

Den tidligere palæstinenserleder Yasser Arafat blev dræbt af en palæstinenser, der optrådte på vegne af Israel, oplyser den palæstinensiske tidligere efterretningschef Taufik Tirawi tirsdag til palæstinensisk radio.

- En person, der har været benyttet af Israel, har givet Arafat gift, siger han og tilføjer, at man nu søger efter en palæstinensisk forræder.

Tirawi står i spidsen for et udvalg, der har til opgave at efterforske omstændighederne ved Arafats død i november 2004 på et militærhospital i udkanten af Paris.

Et laboratorium i Schweiz har i forbindelse med en undersøgelse af ​​Arafats personlige ejendele - særligt hans underbukser - fundet forhøjede niveauer af det radioaktive stof polonium.

Det står ikke klart, om Arafat blev forgiftet med fuldt overlæg i 2004.

Den ansvarlige forsker, Francois Bochud, sagde i sidste uge, at kun en undersøgelse af Arafats jordiske rester vil kunne give sikkerhed.

Den tidligere PLO-chefs dødsårsag er aldrig blevet helt fastlagt. Israel har afvist ethvert ansvar for hans død.

Den Palæstinensiske Selvstyremyndighed har indvilliget i en opgravning af Arafat. Hun har bedt om rapporter i medierne, direktør for en jordansk hospital, Abdallah al-Bashir, med den medicinske behandling af Arafats død.

Han vil i løbet af de næste par dage komme til Ramallah, ligesom han også vil tage kontakt med det strålehygiejniske "Institut de Radiophysique" ​​i Lausanne, hedder det.

/ritzau/dpa