Eminem slår historisk rekord

Den hvide rapper Eminem, der fik sit musikalske gennembrud i 1999, sætter nu en rekord, ingen andre musikere før ham har opnået.
'The Slim Shady LP' var Eminems debutalbum tilbage i 1996. Det album vandt han en grammy for: Grammy Award for Best Rap. Album.
'The Slim Shady LP' var Eminems debutalbum tilbage i 1996. Det album vandt han en grammy for: Grammy Award for Best Rap. Album. Foto: Scanpix, AFP, ROBYN BECK

Marshall Bruce Mathers III, også bedre kendt som Eminem, den succesrige hvide rapper, der leger med de store, sorte drenge laver musikrekord.

Succespladen 'Recovery' fra 2010 gør nemlig Eminem til den første kunstner, der har solgt en million digitale eksemplarer af et album. Det skriver Billboard.com på deres hjemmeside.

Det var i går den 38-årige rapper passerede det runde tal.

Det sker kort efter, at det seneste CD-udspil fra Eminem, Hell: The Sequel, strøg til tops på den amerikanske hitliste. Dette sammenfald er også en slags rekord, fordi det er første gang i fem år, at en kunstner opnår to albumførstepladser inden for 12 måneder.

Hans manager, Paul Rosenberg, er meget begejstret.

"Vi jubler over at kunne ønske Eminem tillykke med at skabe historie. Vi har igennem mange år kæmpet for at mobilisere Em's onlinefans. Og Eminem har lavet et fantastisk album med 'Recovery' og det har hans fans reageret på i rekordtal."

Fra albummet er blandt andet singlen 'Love the Way You Lie' med Rihanna. Det var den bedst sælgende single i 2010 i Storbritanien.

Kilde:Billboard.com

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.