Emilie Meng-sagen: Kvinde fjernede mursten for at aflytte nabo
Den lyttende nabo og Finn Petersen bor i et sammenbygget hus på Tårnborgvej i Korøsr. Ifølge advokat Steen Djurtoft har kvinden fjernet en mursten i væggen og placeret et optageapparat i hulmuren ind mod Finn Petersen. Foto: Google Street View og Peter Bergman
Spektakulær udløber af Emilie Mengs-sagen afvist af specialanklager.

I forbindelse med teenageren Emilie Mengs forsvinden i 2016 udspillede der sig et scenarie på Tårnborgvej i Korsør, som advokat Steen Djurtoft undrer sig over ikke får følger.

Den kvindelige nabo til hans klient, Finn Petersen på Tårnborgvej, fjernede en mursten i væggen og anbragte aflytningsudstyr for at kunne aflytte Finn Petersen.

- Det er efter min opfattelse et klart brud på straffelovens bestemmelser om fredskrænkelse, når man aflytter sin nabo på den måde, siger Steen Djurtoft til Sjællandske.

Han er uforstående overfor, at politiet efter halvandet år har valgt at stoppe efterforskningen i sagen.

Ransaget fem gange

Efter tip fra den lyttende nabo ransagede politiet i oktober 2016 Finn Petersens hjem fem gange, og sidst i oktober fortalte Finn Petersen til BT, at han var sigtet i sagen.

På naboens lydoptagelser blev der angiveligt talt med den forsvundne Emilie Meng, men det viste sig senere, at der kun kunne høres støj, formentlig fra gaden, på optagelserne, skriver avisen.

I forlængelse af ransagningerne anmeldte Finn Petersen naboen til politiet, men nu har specialanklager Susanne Bluhm meddelt, at hun har besluttet at standse efterforskningen med den begrundelse, at en fortsat efterforskning ikke vil føre til en sigtelse og senere en straf.

Det er advokat Steen Djurtoft ikke enig indbringer i og derfor sagen for Statsadvokaten for Sjælland.

Kræver 75.000 kroner

Finn Petersen kræver en erstatning på 75.000 kroner, men advokat Steen Djurtoft sagde allerede for en måned siden, at han forventede problemer med at få sagen for retten:

- Der er ikke rigtig nogle lignende sager at støtte sig til, så det er da ikke usandsynligt, at vi efterfølgende vil gå videre til landsretten og måske endda til Højesteret, hvis vi ikke i første omgang når et tilfredsstillende resultat, siger Steen Djurtoft til Sjællandske.

Fundet død juleaftensdag

Emilie Meng forsvandt 10. juli 2016 i Korsør efter en bytur i Slagelse med sine veninder. Hun blev sidst set om morgenen klokken 04.

24. december blev hun fundet død ved Regnemarks Bakker ved Borup. Hun blev 17 år.