ELLE overtager dansk modepris-uddeling
ELLE Style Awards, der allerede er kendt i mange lande, kommer nu også til Danmark.

Selvom den danske mode i denne uge fejres og hyldes, når Copenhagen Fashion Week løber af stablen, så er der kun plads til én stor modepris-uddeling om året i Danmark.

De sidste fem år har Uffe Buchard og Kim Grenaa stået bag DANSK Fashion Awards, men det er nu slut.

I stedet skal den danske mode fremover modtage priser ved ELLE Style Awards, der bliver den største prisuddeling i branchen.

ELLE Style Awards er internationalt kendt og afholdes i 19 lande - her i blandt England, Kina og Sverige.

- Lanceringen af ELLE Style Awards er et eksempel på, at vi udbygger vores stærke position inden for den danske modeverden.

- Samtidig er modebranchen Danmarks fjerdestørste eksporterhverv, og vi sætter en ære i at give de mange danske talenter den anerkendelse og opmærksomhed, de fortjener, så vi også i fremtiden har et højt dansk niveau, fortæller Cecilie Christiansen, der er chefredaktør for ELLE i Danmark.

Hvor DANSK fashion Awards var en lukket fest for særligt inviterede, vil ELLE gøre arrangementet mere tilgængeligt. For eksempel skal det vises på tv.

- Vi har en ambition om at gøre showet til en mode-event, der er tilgængelig for alle modeinteresserede danske kvinder.

- Det gør vi ved at afholde en festlig prisuddeling for den danske modeelite, der bliver transmitteret på tv, og ved at kombinere awardshowets format med et stærkt underholdningsshow skaber vi en unik og seværdig cocktail, der er interessant for de store tv-stationer, fortæller Cecilie Christiansen.

Uffe Buchard og Kim Grenaa får dog lov at bruge deres viden og erfaring fra de sidste fem år. De skal være konsulenter og samarbejdspartnere på ELLE Style Awards.

- Hvis nogen kan løfte et sådan show, er det ELLE. ELLEs redaktion har den unikke kombination af et internationalt netværk og en stærk forankring i den danske modeverden, der løfter awardshowet til et nyt niveau.

- Vi glæder os meget til samarbejdet og til at være en del af ELLE Style Awards, fortæller Uffe Buchard, Creative Director, Grenaa Buchard.

ELLE Style Awards bliver afholdt den 8. maj 2013.

/ritzau/