Eliteudspringer dør i faldskærmsulykke i havn i New York
Søndagens luftforestilling var en del af en uge lang flådefestival, der trækker snesevis af amerikanske krigsskibe og tusindvis af militærfolk til New York City hvert år. Foto: Shannon Stapleton/Reuters
Tusindvis af tilskuere var vidner til dødsulykken, da mandens faldskærm ikke åbnede sig under et luftshow.

En elitefaldskærmsudspringer fra den amerikanske flåde faldt søndag i døden nær mundingen af Hudson River i New York, da hans faldskærm ikke åbnede sig.

Ulykken skete under en luftforestilling som en del af den årlige flådefestival i New York Harbor.

Faldskærmsudspringeren blev trukket op af vandet i Morris Canal umiddelbart efter ulykken, der skete foran tusindvis af tilskuere i Liberty State Park i New Jersey.

Manden, der tilhørte eliteenheden Navy Seals, der er flådens specialstyrke, blev erklæret død på Jersey City Medical Center.

Det fortæller admiral Jack Scorby på et pressemøde uden for hospitalet.

- Hans faldskærm åbnede sig ikke, siger admiralen uden at give flere detaljer om ulykken.

Mandens identitet bliver holdt tilbage for offentligheden, indtil hans familie er underrettet.

Søndagens luftforestilling var en del af en uge lang flådefestival, der trækker snesevis af amerikanske krigsskibe og tusindvis af militærfolk til New York City hvert år.

37-årige Bjoern Kils fra Jersey City fulgte luftshowet fra en båd, da han så tre personer fra flådens faldskærmsenhed springe ud fra en helikopter, udføre deres manøvrer og lande.

- Idet de landede på jorden i Liberty State Park, hørte vi et plask og vendte os hurtigt om. Jeg så, at vandet sprøjtede, og tilsyneladende var det en fjerde faldskærmsudspringer, siger Kils.

- Vi er ikke sikre på, hvor han kom fra. Vi så ham ikke komme ud af den samme helikopter.

- Redningsfolk trak ham op af vandet og begyndte at give ham hjertemassage. Men han var helt slap, siger øjenvidnet.

/ritzau/Reuters