Elevers it-færden overvåges af skolerne
Omkring 1.000 danske skoleelever har fået installeret et overvågningsprogram på deres computere, som giver læreren mulighed for at overvåge deres it-adfærd. Foto: Colourbox
Eleverne skal ikke være på Facebook, men høre efter i timerne. Blandt andet derfor investerer flere skoler i overvågningsprogrammer.

Omkring 40 danske skoler har investeret i nogle overvågningsprogrammer, som gør det muligt for lærerne at følge med i, hvad eleverne foretager sig på internettet.

Programmerne installeres på elevernes computere, hvorefter læreren kan se hver enkelts skærmbillede på sin egen pc, skriver Jyllands-Posten.
er erfaringerne gode.

"Vi har da muligheden for at lukke ned for Facebook, men det er sjældent, at det er nødvendigt. Programmet har også en forebyggende effekt, og det er klart, at eleverne er mindre tilbøjelige til at gå på Facebook, når de ved, at læreren kan holde øje med dem," siger John Thomsen, som er viceskoleleder på Hedeboskolen i Skagen, som har investeret i et overvågningsprogram.

Formanden for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck, er imidlertid skeptisk over for udviklingen.

"Jeg bifalder ikke, at elever er på Facebook eller spiller i timerne, men det er lidt gammeldags at overvåge eleverne på nettet. Skolerne skulle hellere bruge deres krudt på at skabe en interessant undervisning i stedet for at overvåge eleverne,," siger hun til Jyllands-Posten.

Også skoleledernes formand, Anders Balle, er umiddelbart skeptisk.

"Det lyder, som om denne overvågning nærmer sig overvågning af elevernes privatliv, selv om det, som foregår i timerne, af princip er undervisning," siger Anders Balle til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten