Elektrikere til kamp mod nassere
Elektrikernes forbund går til kamp mod de uorganiserede, som de begtragter som nassere. Foto: Mie Brinkmann / POLFOTO
Dansk El-forbund vil tvinge uorganiserede til at betale for forbedringer i overenskomsten.

Uorganiserede skal ikke længere kunne nasse på de goder, som deres organiserede kolleger kæmper sig frem til via deres fagforening.

Det mener Dansk El-Forbund, der ved de kommende overenskomstforhandlinger vil stille krav om, at alle på arbejdspladsen skal indbetale til en overenskomstfond.

De organiserede medarbejdere og fagbevægelsen skaffer resultater til alle på arbejdspladsen. Derfor skal alle også være med til at betale for overenskomsten, lyder det fra elektrikernes forbund.

"Som det er nu, kører de uorganiserede på frihjul og nasser på de goder, som deres kolleger skaffer dem gennem medlemskabet af fagforeningen," siger forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen til fagbladet Elektrikeren.

Pengene til fonden skal betales som en del af virksomhedens lønsum.

"Hvis vi forestiller os, at arbejdsgiverne skal betale for eksempel ti øre pr. time pr. ansat - altså udregnet fra virksomhedens samlede lønsum - så giver det 16 kroner pr. måned. Og tilsvarende 32 kroner pr. måned, hvis beløbet er 20 øre," siger Jørgen Juul Rasmussen.

Beløbet skal bruges til at nedsætte kontingentet for de betalende medlemmer.

"De vil dermed reelt få pengene som en lønstigning, mens pengene fra de uorganiserede går direkte til arbejdet med at vedligeholde overenskomster og uddannelse," siger elektrikernes formand.