Elefantjagt koster ærespost for spansk konge
Verdensnaturfonden har fyret den spanske konge, Juan Carlos, som æresmedlem på grund af en elefantjagt.

Man kan ikke både være æresmedlem af Verdensnaturfonden (WWF) og så tage på elefantjagt i Botswana. Det må den spanske konge, Juan Carlos, sande, efter at det står klart, at fonden ikke længere ønsker at have kongen blandt medlemmerne.

Kongen har ellers været æresmedlem, siden den spanske afdeling af Verdensnaturfonden blev stiftet i 1968, men nyheden om kongens jagt på elefanter i Botswana blev for meget for dyreaktivisterne.

Kongen blev lørdag stemt ud af et stort flertal af afdelingens medlemmer.

Spansk WWF siger, at kongen deltagelse havde gjort mange medlemmer utilpasse.

- Selvom denne type jagt er lovlig og reguleret, mener mange medlemmer, at det er uforeneligt med posten som æresmedlem i en international organisation, der har som mål at beskytte miljøet, lyder det fra gruppen i en meddelelse.

For at gøre ondt værre brækkede den 74-årige konge sin hofteknogle under elefantjagten i Botswana i april og måtte efterfølgende flyves hjem for at blive hasteopereret for at få en ny hofte.

Turen har samtidig gjort den lidet populære kongefamilie endnu mindre populær. I medierne er kongen blevet for sin ekstravagante udlandstur i en tid, hvor landet er præget af høj arbejdsløshed og økonomiske problemer.

Den spanske kongefamilie er gået ned i apanage på grund af den økonomiske situation i landet.

/ritzau/Reuters