EL-top ser på Blekingegade-beundrer
Enhedslisten pudser nu sit forretningsudvalg på medlem i Skælskør, der offentligt hylder Blekingegadebanden.

Enhedslistens top vil nu undersøge, om et medlems udtalte hyldest til Blekingegadebanden skal have konsekvenser.

Medlemmet, Mogens Duclos Julsdorf fra Skælskør kalder nu Blekingegadebanden - der i 1988 dræbte en politimand under et voldeligt postrøveri - for "ægte idealister", ligesom Julsdorf "misunder deres handlekraft".

- Jeg og Enhedslisten tager skarpt afstand fra Blekingegadebanden og deres handlinger. Det, de gjorde, var modbydeligt, skriver Enhedslistens medlem af Folketinget og hovedbestyrelsen, Stine Brix i en skriftlig kommentar.

- Nu må vores forretningsudvalg se på den her sag og tage stilling til den videre proces, siger hun.

Mogens Duclos Julsdorf er suppleant til partiets magtfulde hovedbestyrelse - dog et godt stykke nede på listen.

Da han stillede op til hovedbestyrelsen ved partiets seneste landsmøde, blev han nummer 55 af 58 opstillede. Men han formåede at samle 11 stemmer.

- Jeg vil gerne understrege, at de holdninger, som den omtalte person er citeret for, på ingen måde er i overensstemmelse med Enhedslistens politik. Jeg vil på det kraftigste tage afstand fra de holdninger, som han har givet udtryk for, skriver Stine Brix.

Julsdorfs hyldest til banden, der ud over betjent-drabet begik et utal af voldelige røverier i deres jagt på penge og tunge våben, kommer efter en sommer, hvor flere medlemmer af Enhedslisten har talt åbent om en revolution.

Her blev der både talt om at afskaffe børsen, bankerne, politiet, ligesom et enkelt medlem af hovedbestyrelsen var storsindet nok til at love danskerne, at de da godt måtte beholde deres tandbørste, når revolutionen var ovre.

Det fik politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til at gå i rette med revolutionsromantikerne.

/ritzau/