EL siger nej til milliarder til overførsel
De 6,6 milliarder kroner som Enhedslisten vil tjene på at beskatte de rigeste skal ikke alle gå til overførselsindkomster, lyder det nu. Foto: Mads Nissen
Enhedslisten vil ikke nødvendigvis bruge samtlige milliarder fra nye skatter og afgifter til overførsler.

De Radikale undrer sig over Enhedslistens forslag om at kradse milliarder ind fra landets rigeste familier og fonde for at kompensere dem, der tabte på regeringens skatte- og førtidspensionsreform.

Det er nemlig ikke rigtig noget at kompensere for til næste år, siger De Radikales skatteordfører, Nadeem Farooq.

- Det er sådan, at vi mindreregulerer overførselsindkomsterne med tre milliarder kroner med start fra 2016. Så forstår jeg ikke, hvem Enhedslisten vil kompensere i finansloven næste år, siger Nadeem Farooq.

Han kalder forslaget om at hente godt seks milliarder på milliardærer, aktiehandel og arveafgift for "skudt langt over målet".

- Hvis der er nogen, vi rammer på finansloven til næste år, så er det bilejere og andre med højere indtægter, siger han.

Men det er Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, lodret uenig i:

- Der er rigtig, rigtig mange, der allerede næste år bliver ramt af førtids- og fleksjobreformen, siger Per Clausen.

- Vi har ikke sagt, at alle penge i 2013 skal deles ud til højere ydelser til overførsler - vi har bare sagt, at der skal kompenseres for de ulykker, som regeringen har aftalt med Venstre og De Konservative, siger Per Clausen.

Han påpeger, at en del af de 6,6 milliarder kroner også kan gå til helt andre ting end overførselsindkomster.

- Vi vil også gerne øge antallet af arbejdspladser, skabe bedre vilkår for efteruddannelse og den slags, som regeringen oprindeligt havde tænkt sig skulle være faldet på plads med trepartsforhandlingerne, siger Enhedslistens gruppeformand.