EL-medlem trækker hyldest til Blekingegade
Medlem af Enhedslisten tager nu afstand fra sin udtalelse i sidste uge, hvor han hyldede Blekingegade-banden.

I sidste uge stod medlem af Enhedslisten i Skælskør Mogens Duclos Julsdorf fuldt og helt ved sin tidligere hyldest til Blekingegade-banden, der i 1988 dræbte en ung betjent.

Julsdorf kaldte banden - der gennem en lang række voldelige røverier fik opbygget et gigantisk lager af tunge våben - for "ægte idealister", ligesom Julsdorf understregede, at han "misunder deres handlekraft".

Men nu har piben fået en anden lyd.

Efter samtaler med Enhedslistens Forretningsudvalg understreger han nu, at han tager skarpt afstand fra bandens gøren og laden.

- Vi har nu snakket med Mogens, og vi enige om, at vi tager skarpt afstand fra de metoder, som Blekingegadebanden benyttede sig af, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

- Og eftersom vi er enige om det, så foretager vi os ikke yderligere i denne her sag, fortsætter han.

Enhedslistens folketingsgruppe tog prompte afstand fra Mogens Duclos Julsdorfs verbale roser til banden og pudsede forretningsudvalget på ham.

Dermed kunne en eksklusion i princippet komme på tale, men over for forretningsudvalget bedyrede Julsdorf, at han var blevet misforstået i pressen.

- Vi kom ikke længere i forhold til vores overvejelser, for da vi ringede til Mogens første gang, var det hans klare opfattelse, at han var blevet misforstået. Han mente, at han hele tiden har taget afstand fra deres metoder, siger Per Clausen.

Beundringen af bandens idealisme og handlekraft kommer efter en sommer, hvor fremtrædende medlemmer af Enhedslisten har talt åbent om en revolution og afskaffelse af blandt andet børsen og militæret.

Julsdorf stillede op til partiets magtfulde hovedbestyrelse ved partiets seneste landsmøde. Her blev han nummer 55 af 58 opstillede.

/ritzau/