EL: Ida Auken skal på banen i oliesag
Enhedslisten og Naturfredningsforeningen vil høre fra miljøministeren i sagen om olieudslippet ved Knabstrup.

Kommuner med olieledninger skal sikres mod olietyveri.

Det mener både præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen og Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen efter olieudslippet ved Knabstrup i Nordvestsjælland tirsdag.

Her var tyve formentlig skyld udslippet, da de forsøgte at stjæle olie fra et olierør en meter under jorden ved at koble en hydraulikslange på ledningen, da der gik hul på slangen.

Og nu skal miljøminister Ida Auken (SF) på banen i sagen, lyder det.

- Vi vil rejse den over for miljøministeren, hvis det viser sig, at lokale myndigheder ikke kan håndtere den her sag, siger Ella Maria Bisschop-Larsen til DR Sjælland og tilføjer:

- Det bør jo overhovedet ikke kunne forekomme. Nu skal man have sikret de her olieledninger, så det ikke kan ske igen.

I en skriftlig kommentar erklærer Per Clausen, at han allerede nu vil hive fat i ministeren.

- Den miljøkatastrofe vi har set som følge af olieudslippet i Nordsjælland burde ikke kunne ske og må ikke gentages. Derfor vil jeg tage sagen op over for miljø- og energiministeren, siger Per Clausen.

Han fortæller, at han allerede for en måned siden stillede spørgsmålstegn ved placeringen af olielagre rundt omkring i landet.

- Jeg fik at vide, at der ikke var nogen risiko forbundet med disse lagre. Det har nu vist sig at være helt forkert, siger Per Clausen og tilføjer, at han derfor nu vil have en redegørelse for, hvad ulykken skyldes, og hvordan man vil forhindre, at den gentager sig.

/ritzau/