EL: Finanslov skal bremse ulighed
- I en situation, hvor vi har set den økonomiske ulighed i vores samfund vokse voldsomt i de seneste 10 år, der er det et noget besynderligt tidspunkt at sige, at det ikke er historisk vigtigt, at skabe større lighed, siger gruppeformand Per Clausen (EL). Foto: Colourbox
Enhedslisten løfter pegefingeren over for Thorning efter S-kronik. Finanslov skal skabe mere lighed, lyder det

Mens Socialdemokraterne onsdag holder sommergruppemøde, vifter Enhedslisten igen med de røde faner og kræver, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og regeringen får sat en stopper for den stigende ulighed i Danmark.

Opråbet længst fra venstre kommer, efter at fire ledende socialdemokrater i en kronik har skrevet, at "I 2012 er vores (Socialdemokraternes, red.) historiske hovedforpligtelse ikke at omfordele økonomisk fra rig til fattig".

Samtidig viser tal fra Eurostat, at Danmark i 2009 kun var det sjette mest lige land i Vesteuropa målt på spændet mellem rig og fattig. I 2001 toppede Danmark den liste.

- I en situation, hvor vi har set den økonomiske ulighed i vores samfund vokse voldsomt i de seneste 10 år, der er det et noget besynderligt tidspunkt at sige, at det ikke er historisk vigtigt, at skabe større lighed, siger gruppeformand Per Clausen (EL).

Det er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, finansminister Bjarne Corydon, boligminister Carsten Hansen og gruppeformand Henrik Sass Larsen, der har stukket hovederne sammen og præsenteret Socialdemokraternes projekt i en kronik i Politiken mandag.

Ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt gjorde i forrige uge, varsler firkløveret fokus på uddannelsessystemet i et forsøg på at skabe "den dygtigste generation nogensinde".

- Det er selvfølgelig en vigtig opgave at sikre, at alle mennesker får en uddannelse og også at sikre, at alle mennesker kan få et arbejde, siger Per Clausen.

- Men vi vil i finansloven arbejde for, at det sker på en måde, så man også øger ligheden i samfundet. Og det vil vi holde fast i, uanset hvilke historiske opgaver S mener, de har.