Ekstatisk Riis-sponsor vil have Cavendish
Oleg Tinkov har vilde visioner for Bjarne Riis' cykelhold, det fik holdet og Tour-feltet at føle torsdag.

Den nye pengemand bag Bjarne Riis' cykelhold, russiske Oleg Tinkov, er på besøg i Tour-feltet.

Og han er ikke en mand, der gemmer sig blandt resten af de mange mennesker i en startby.

Efter en lang morgentur på cykel i bjergene mødte en frisk Tinkov op ved Saxo Bank-Tinkoff Banks holdbus i torsdagens startby, og midt under et interview med tv, åbnede han for sluserne.

- Jeg kan lide Cancellera, jeg kan lide sprinterne, jeg kan lide Mark Cavendish. Det betyder ikke, vi kan købe dem, for de er på kontrakt - men måske i fremtiden.

- Nu skal vi bygge holdet op omkring Contador i første omgang, men måske opstår der muligheder, hvis andre hold kollapser, eller ryttere står uden kontakter, siger Tinkov.

Storsmaskende på et æble skifter Tinkov fokus fra tv-hold til en rytter fra Movistar-holdet. Det viser sig at være Tinkovs landsmand Vladimir Karpets, der får et flot tilbud af Riis' nye sponsor.

Efter nogle indledende russiske gloser slår Tinkov over i engelsk, får Karpets hen foran journalisterne og siger:

- Det er min ven Karpets, kom med på tv, Vladimir. Du skal sgu køre for os. Vladimir Karpets er den næste rytter på Saxo Bank-Tinkoff Bank. To millioner euro, er vi enige?

Karpets griner.

Bjarne Riis iagttager russerens optrin fra afstand, og Oleg Tinkov smutter over for at få en sludder med den danske holdejer.

En sludder, de skal fortsætte i løbet af de kommende fem timer, hvor Tinkov sidder med i Riis' bil under torsdagens Tour-etape. Her skal diskuteres forskellige ting - blandt andet fremtidens ryttere.

Oleg Tinkov afslører, at han blandt andet gerne vil drøfte Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglsang med Riis. Russeren er tilsyneladende ret begejstret for begge og er interesseret i at holde på Sørensen og i at få Fuglsang med om bord på holdet.

/ritzau/