Eksplosioner ryster butikker på Korsika
Syv supermarkeder på den franske middelhavsø Korsika har været udsat for mindre eksplosioner.

En række eksplosioner har natten til mandag rystet syv supermarkeder på den franske ø Korsika. Ingen er kommet til skade, og eksplosionerne har kun forårsaget mindre skader, oplyser politiet.

Eksplosionerne var rettet mod supermarkeder i hovedbyen Ajjacio og Øvre Korsika. Der er ingen, der umiddelbart har taget ansvaret for gerningerne.

En journalist fra nyhedsbureauet AFP siger, at indgangen til det store Leclerc-supermarked i centrum af Ajjacio var blevet ødelagt af en sprængstofladning, men ødelæggelserne var af begrænset omfang.

I Bastia er et vindue i et andet supermarked i Leclerc-kæden knust, og metaljalousiet foran smadret, siger en anden korrespondent.

Politiet har afspærret området omkring de ødelagte bygninger, og anti-terrorefterforskere fra Paris er kaldt til øen.

Ferieøen Korsika med 306.000 beboere har flere supermarkeder per indbygger end nogen anden region i Frankrig, og planer om et nyt storcenter i en forstad til Ajjacio blev afvist sidste år efter en lang række klager.

I de seneste år har der været en række bombeangreb, som Korsikas Nationale Befrielsesfront (FLNC) har stået bag, men de har hovedsagelig været rettet mod ferieboliger.

/ritzau/AFP