Eksplosion dræber otte i afghansk hovedstad
Et fjernstyret bombeangreb har kostet otte livet i den afghanske hovedstad Kabul, skriver nyhedsbureauet AFP.

Talibanoprørere har med et fjernstyret bombeangreb i den afghanske hovedstad, Kabul, tirsdag dræbt otte civile, siger politiet.

- En fjernstyret bombe ramte en minibus i Paghman-distriktet omkring klokken fem om morgenen og dræbte otte, mens en blev såret, fortæller politichef Ayoub Salangi.

Manden, der antændte bomben, er blevet anholdt, siger politichefen, der tilføjer, at gerningsmanden er medlem af en gruppe talibanoprørerne, der kæmper mod den afghanske regering.

Alle de dræbte var mænd, der tilsyneladende var på vej på arbejde i det normalt fredelige område i den vestlige udkant af byen.

Vejsidebomber er Talibans foretrukne våben, mens angreb af denne art i hovedstaden er sjældne.

Der har dog været øget aktivitet fra oprørerne i områderne, der omringer hovedstaden i den seneste tid.

Natos internationale styrke Isaf, der har 130.000 soldater i Afghanistan, har også noteret en stigning i angreb over hele landet i de seneste måneder siden begyndelsen på Talibans årlige sommeroffensiv.

Afghanerne oplevede i juni alene det højeste antal angreb i to år med mere end 100 episoder om dagen over hele landet herunder ildkampe og vejsidebombninger, lyder det fra den amerikanskledede koalition.

I de seneste fem år er antallet af civile ofre i krigen steget stødt og nåede rekorden på 3021 i 2011. De fleste af drabene blev begået af oprørerne, ifølge tal fra FN.

/ritzau/AFP