Eksperter nedsabler Gudmundsson efter EM-exit

For anden slutrunde i træk lykkedes det ikke landstræner Gudmundur Gudmundsson at føre Danmark i semifinalen.
Landstræner Gudmundur Gudmundsson er skydeskive for hård kritik i de danske medier.
Landstræner Gudmundur Gudmundsson er skydeskive for hård kritik i de danske medier. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Kritikken af landstræner Gudmundur Gudmundsson er hård i de danske medier, hvor håndboldeksperter kalder Danmarks EM-exit for en fiasko.

Onsdagens danske nederlag til Tyskland i den sidste kamp i mellemrunden betød, at Danmark for anden slutrunde i træk missede semifinalen. Ved VM i Qatar i 2015 blev Danmark nummer fem.

- Skuffelsen er jo monumental. Vi har et landshold lige nu, hvor jeg tænker, vi har den perfekte blanding af rutine og ungdommeligt gåpåmod. Vi har individualisterne. Vi har kollektivet.

- Vi møder urutinerede Sverige. Vi møder reservernes reserver fra Tyskland. Jeg kalder det en eklatant fiasko, at Danmark ikke er med i semifinalen, siger TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard til tv-kanalens hjemmeside.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen mener ikke, at landstræneren fik brugt den danske bredde godt nok.

- Gudmundsson må for anden slutrunde i træk sande, at han skuffer stort både spille- og resultatmæssigt. Specielt angrebsmæssigt er det skuffende at se, at tempoet og spillet generelt aldrig ramte det nødvendige niveau.

- Formåede aldrig at forløse potentialet i en god og bred dansk trup, men satsede på for få heste. Dermed blev Danmark alt for sårbare, når profilerne ikke leverede.

- Symboliseret ved Rasmus Lauge, der gik ind til turneringen efter en fornem sæson som førsteplaymaker, men som Gudmundsson fik reduceret til marginalspiller og blot gav sammenlagt 64 minutter over seks kampe.

TV 2 Sports håndboldredaktør Dan Philipsen mener, at kontoen er gået i nul for landstræneren.

- Gudmundssons kredit som landstræner er opbrugt. Ikke forstået på den måde, at han skal ud. Der er dog ikke overtræk. Selvfølgelig skal den danske landstræner også på mandag hedde Gudmundur Gudmundsson.

- Vi syntes for fire dage siden, at han var en dygtig træner. Det er han stadig. Men nu har han i to slutrunder været træner for et af verdens bedste landshold og begge gange placeret det på ligegyldige endestationer uden for medaljeskamlen. Det er ganske enkelt ikke godt nok, landstræner.

- Konsekvensen for landstræneren kommer til foråret, når Danmark skal spille OL-kvalifikation. Og her er vi tilbage ved den konto, der ikke længere står penge på.

- For kikser en dansk plads i Rio, så er løbet kørt for Gudmundur Gudmundsson. Så kan han ikke længere blive siddende, skriver Philipsen i en klumme på sport.tv2.dk.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.