Ekspert: Van Gaal ødelægger United-spilleres selvtillid
Louis van Gaal (billedet) risikerer en snarlig fyreseddel i Manchester United, mener tv-kommentator Mikkel Bischoff. (arkivfoto) Foto: Jon Super/AP
Mikkel Bischoff mener, at al kreativitet bliver slået ned i Manchester United på grund af manageren.

En utilfreds tilhængerskare. Spillere, der tilsyneladende ikke aner, hvordan de skal spille. Og blot 37 point i 23 kampe i Premier League.

Jo, sæsonen er i dén grad ved at køre af sporet for Manchester United og klubbens hårdt kritiserede manager, Louis van Gaal.

Hollænderen, der i december også måtte se sit hold blive slået ud af Champions League-gruppespillet, erkender, at det ser sort ud for United, der er nummer fem i Premier League.

- Jeg er meget skuffet over, at jeg ikke kan opfylde fansenes forventninger. De har - eller havde - store forventninger til mig, og jeg kan ikke leve op til dem. Det gør mig meget frustreret, siger Louis van Gaal til Sky Sports.

Ifølge tv-kommentator på 6'eren Mikkel Bischoff, der tidligere har spillet i engelsk fodbold, er problemerne i Manchester United så store, at der snart ingen vej er tilbage.

- Jeg ser på ingen måde, at det kan blive bedre, siger han. Og peger på, at fredagens FA Cup-kamp ude mod Derby bør blive afslutningen for Louis van Gaal, hvis United ryger ud.

Manchester United har tabt fem af klubbens seneste ti kampe i alle turneringer. Selv om kun en af de seneste seks kampe er endt med et nederlag, og United endda vandt 1-0 ude over ærkerivalen Liverpool, er der krisestemning i klubben.

Pilen peger entydigt i retning af Louis van Gaal, mener Mikkel Bischoff.

- Spillerne spiller ikke for van Gaal, det virker tydeligt. De har mistet al selvtillid og virker låste i de systemer, han træner med dem i løbet af ugen.

- Når man ser dem spille, er det som at se en skabelonøvelse til træning. Der er ingen bevægelse hos spillerne, ingen skifter position, ingen løber instinktivt derhen, hvor man kan gøre ondt på modstanderen.

- Det er som om, at spillerne tænker; "hvad har van Gaal sagt, at jeg skal gøre i den her situation"? Intet sker instinktivt, og det er svært at nedbryde en modstander, hvis man ikke ser efter svagheder hos modstanderen, siger han.

Manchester United har i denne sæson hentet unge og dyre offensivspillere som hollænderen Memphis Depay og franske Anthony Martial til at supplere mere rutinerede kræfter som spanske Juan Mata og anfører Wayne Rooney.

- Manchester United har spillere, der kan nogle ting på den forreste tredjedel af banen, men som overhovedet ikke viser det. Juan Mata har ikke vist det i lange perioder, Wayne Rooney har gjort det på det seneste, i hvert fald som afslutter.

- Anthony Martial er ikke kreativ mere, han har mistet noget af den glød, han kom med fra fransk fodbold. Og det samme med Memphis Depay, siger Mikkel Bischoff.

Tv-kommentatoren peger samtidig på, at de to sidstnævnte spillere er så unge og nye, at man ikke kan forvente, at de skal løfte United-holdet.

Han mener, at Louis van Gaal kun i begrænset omgang kan undskylde Uniteds dårlige sæson med skader.

- Han virker ikke som én, der har en plan med United. Han siger hele tiden, at klubben er i en proces, og fra begyndelsen har han truffet mærkelige valg. Før sidste sæson brugte han opstarten på at spille en trebackkæde ind, men det droppede han igen.

- Han bruger spillere på positioner, som de ikke er vant til at spille. Det virker som om, at han famler, siger Mikkel Bischoff.

/ritzau/