Ekspert undrer sig over Schlecks doping
Anti Doping Danmark undres: Hvis man indtager noget under Touren, så ved man, det bliver opdaget, lyder det.

En positiv dopingtest til Fränk Schleck kommer bag på direktøren for Anti Doping Danmark. Stoffet xipamid er nemlig ikke i kroppen særlig lang tid af gangen, og det betyder, at Schleck har indtaget stoffet for nylig.

- Det undrer mig meget, at han er fanget med sådan et stof, siger direktør Lone Hansen til Ritzau.

- Man bliver jo tæppebombet med test under Tour de France, så hvis man indtager noget under Touren, så er man da sikker på, at det bliver fundet, tilføjer hun.

Den luxembourgske cykelrytter afleverede den positive test 14. juli, da han afgav en urinprøve. Han har ret til at få en B-prøve analyseret.

Stoffet xipamid er vanddrivende og kan bruges i flere forskellige situationer, forklarer Lone Hansen.

- Hvis man har væske i kroppen, eller man skal tabe et par kilo hurtigt, så kan man bruge sådan et stof, siger direktøren og tilføjer, at xipamid også kan bruges til at sænke et forhøjet blodtryk.

- Det har ikke en direkte præstationsfremmende effekt som for eksempel epo, men det kan jo godt betale sig at veje lidt mindre, når man skal flytte rundt på sin krop, forklarer Lone Hansen.

Stoffet befinder sig langt nede på listen over ulovlige stoffer, men det betyder ikke, at stoffet er tilsvarende ufarligt, forklarer Anti Doping Danmark-direktøren.

- Det er ikke særlig sundt at smide en masse væske, når man skal ud og præstere. Det kan man dø af, for hvis der ikke er nok plasma og væske kroppen, så kan blodet blive for tyktflydende til at komme rundt, siger hun.

Fränk Schleck ligger nummer 12 i det samlede klassement i Touren, men hans hold Radioshack-Nissan har nu trukket ham ud af løbet.

Ifølge den hollandske tv-station NOS er Fränk Schleck tirsdag aften blevet bragt til politistationen i den franske by Pau.

/ritzau/