Ekspert: Tankeløs Frederik skader kongehuset
Kronprins Frederik skulle til og fra sportsgalla i Herning, da han blev taget i at krydse den lukkede storebæltsbro. Foto: ASTRID DALUM/POLFOTO
Kronprinsens tankeløse adfærd omkring brokørsel har skadet kongehuset, lyder det fra kongehus-ekspert.

Mens Hr. og Fru. Danmark sad i kø til ved en stormlukket storebæltsbro, kørte kronprinsens bil to gange over broen, da kronprinsen skulle til og fra sportsgalla i Herning.

- Vi har set det før. De kongelige kan godt lide at køre hurtigt, og de er taget adskillige gange af en undrende offentlighed i at overskride hastighedsgrænser på strækninger overalt i Danmark. Så at de kongelige ser stort på, hvad landets love og regler er, er ikke noget nyt, fortæller forfatter og journalist med speciale i kongehuset, Trine Villemann, til Newspaq.

Og det var ikke uden risiko, at kronprins Frederik, valgte at krydse den lukkede bro både lørdag og søndag.

- Det er heller ikke første gang, at kronprinsen ikke er i stand til at overskude konsekvenserne af sine gerninger. Han skænker det ikke en tanke, at det ikke bare er hans familie, der bliver kede af det, hvis der sker ham noget, når han sætter sit liv på spil. Men at der er et helt land, der pludselig står uden en kommende konge, siger Trine Villemann.

Hun mener, at kongehuset bør passe på med, hvordan det opfører sig for ikke at miste folkets tillid og respekt.

- Frederik er en af de mest populære kongelige, og folk bliver enormt skuffede, når det er ham, der gør sådan noget. For han har et meget folkeligt image, og derfor gør det ekstra ondt, hvis han står på sin kongelige ret og bliver fragtet over en bro, der er lukket for alle andre, fortæller kongehus-eksperten.

Det er dog muligt, at det ikke var Frederik selv, der havde det sidste at skulle have sagt, da han krydsede broen.

- Det er skidt for kongehuset. Enten må Frederik ud og beklage, eller også må PET gå frem og sige, at det var dem, der vurderede, at han skulle over. For enhver dansker vil respektere beslutningen, hvis PET siger, at det var farligere at lade ham hænge i en kø end at køre over broen, understreger Tine Villemann.

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi har rettet henvendelse til hoffet for at komme til bunds i sagen.

Newspaq