Ekspert: Syrien standser ikke regimets vold
Syriens præsident, Bashar al-Assad, standser ikke volden mod sit folk, før der er mange flere internationale observatører i landet, vurderer ekspert. Foto: AP, POLFOTO, Remy De La Maviniere
På trods af at det internationale samfund kigger Syrien over skulderen, er der ikke udsigt til, at regimet stopper volden mod syrerne.

Iagttagere håber fortsat på, at de længe ventede arabiske fredsobservatører kan indlede deres arbejde i Syrien, men end ikke den internationale opmærksomhed vil få præsident Assad til at stoppe blodsudgydelserne.

Sådan lyder vurderingen fra studieleder ved Center for Mellemøststudier på SDU, Peter Seeberg, efter en juleweekend, der har budt på drabelige kampe ved byen Homs.

"Meget tyder på, at man har besluttet sig for en kollisionskurs med den syriske befolkning, og alt tyder på, at det fortsætter," siger Peter Seeberg til Newspaq.

Oppositionen i Syrien opfordrede mandag observatørerne til at rejse direkte til Homs, hvor kampene bliver værre og værre.

"Hvis der kommer rigtig mange, så ændrer det sig måske. Foreløbig snakkes der om 20 til 30, som skulle ankomme i løbet af disse dage. Det er min vurdering, at der skal temmelig mange til, før de for alvor kan udrette noget," siger Peter Seeberg.

via Listen To News