Ekspert om landets fattigste kommune: "Advarselslampe lyser"
Borgerne i Holbæk Kommune må stole på borgmesteren, når han siger, at der er taget hånd om kommunens økonomiske udfordringer. Foto: Holbæk Kommune
Vi bliver ikke sat under administration, siger Holbæk Kommunes borgmester.

Man skal ikke længere end 60 kilometer væk fra Valby Bakke, før man er kørt ind i landets økonomisk mest pressede kommune.

Ifølge DR har Holbæk Kommune sølle 875 kroner per borger liggende i kommunekassen, og de er på det parameter dermed landets fattigste.

Kommunen er således tæt på at blive sat under administration af Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det sker når den sidste krone hives op fra kistebunden, men kommunen har allerede fået brev fra ministeriet. Det sker når en kommune kommer under 1.000 kroner per borger, skriver DR.

Ministeriet beder i brevet om, at kommunen skal være opmærksom på den kritiske situation og fortælle ministeriet, hvad den vil gøre for at rette op på likviditeten.

- Holbæk har en kritisk lav likviditet, og der er en advarselslampe, der lyser, siger Kurt Houlberg, professor i lokaløkonomi, til DR.

Det er borgmester Søren Kjærsgaard (V) enig med professoren i, men han siger til DR, at hans kommune ikke kommer under administration:

- Det kan jeg sige helt klart: Det kommer vi på ingen måde. Vi har selv taget hånd om vores problemer, og vi har sikret os løsninger. Så fra 2018 og frem er vi igen i god gænge.

Ifølge DR har landets kommuner i snit omkring 7.000 kroner per borger liggende i kommunekassen, men tallet svinger fra 875 kroner til 19.829 kroner. Det er Tårnby Kommune, som kan prale med at være landets rigeste.