Ekspert: NDoye-salg giver ro i FCK
FC Københavns salg af Dame N'Doye vil automatisk få andre spillere til at blomstre, mener Jan Kalborg.

Godt nok mister FC København en klasseangriber ved salget af Dame N'Doye, men samtidig kommer klubben også af med en spiller, som ikke længere gad være i det københavnske.

Det siger DR's fodboldkommentator Jan Kalborg.

- Der er ingen tvivl om, at det har været svært at motivere N'Doye til de to første spillerunder i Superligaen, og når han ikke er motiveret i en trup og træner sammen med de øvrige, så trækker det altså en lille smule ned.

- Så jeg er sikker på, at salget af ham gør, at der er nogle andre spillere fra FC København, der vil begynde at træde i karakter for alvor, siger Jan Kalborg.

Senegalesiske N'Doye nåede at score 82 mål i 150 kampe for hovedstadsklubben og har i de seneste år været en af Superligaens absolutte topprofiler.

Men Jan Kalborg mener dog, at det har været tydeligt, at topscoreren det sidste stykke tid gerne ville væk fra FCK.

- Han leverede ikke på samme høje niveau, og det gjorde han heller ikke i de internationale kampe. Han var gået i stå i Danmark og manglede nogle udfordringer, og det tror jeg, han får i Lokomotiv Moskva, siger Jan Kalborg.

Alligevel bliver han svær at erstatte.

- Jeg tror ikke, man i første omgang kan finde en spiller af hans kaliber, de hænger ikke på træerne.

- Det behøver nødvendigvis ikke være en ny angriber. Jeg kunne forestille mig en mand som Christian Poulsen vende tilbage og give FCK en spand kul på midtbanen.

- Det kunne være et rigtig godt bud. Så tror jeg automatisk, at nogle andre spillere blomstrer, siger Jan Kalborg.

N'Doye blev i 2009 hentet til København efter et ophold i den græske klub OFI Kreta.

/ritzau/