Ekspert: Konservativ skriver som en holocaust-benægter
Safia Aoude, konservativ og historielærer på en arabisk friskole, benytter sig af holocaust-benægter retorik med påviste fejl. Det mener professor i historie Uffe Østergaard.

Den konservative politiker Safia Aoude beskyldes nu for at gå holocaust-benægteres ærinde.

Beskyldningen kommer fra Uffe Østergaard, professor i historie på Handelshøjskolen og tidligere leder af afdelingen for Holocaust- og Folkedrabsstudier på Dansk Institut for Internationale Studier.

Uffe Østergaard mener, at Safia Aoudes omtale af gifgassen Zyklon B, der blev brugt af nazisterne under 2. Verdenskrig, tyder på, at hun viderebringer den retorik, der kendes fra holocaustbenægtere, som helt eller delvist afviser, at jøder blev udryddet under 2. verdenskrig.

- Det er det rene nonsens, hun skriver. Enten støtter hun holocaust-benægterne, eller også er hun i bedste fald gået i deres fælde. Hun tilslutter sig den spørgen ind til, om holocaust virkelig fandt sted, som man kan se på benægternes hjemmesider. De starter også med en uskyldig detalje, som at der er tvivl om antallet af døde, siger Uffe Østergaard, der er historieprofessor på Copenhagen Business School.

Safia Aoude, der underviser i historie og samfundsfag på den arabiske friskole DIA, har beskrevet på sin web-log, at hun var med sin 8. klasse på udflugt til Frihedsmuseet. Her sidestiller hun historisk fakta med den dømte holocaust-benægteren David Irving. Hun skriver på sin blog om Zyklon B-gas:

- Nogle historikere hævder, at Zyklon B blev brugt til at udslette fanger i koncentrationslejrene, mens revisionisterne hævder, at det blev brugt til at desinficere lejrene for lus og gnavere, skriver Safia Aoude.

Ifølge professor i historie Uffe Østergaard fremstiller Safia Aoude emnet direkte fejlagtigt.

- Det er ikke bare nogle historikere, det drejer sig om, og det er ikke noget, de hævder. Alle historikere har bevist, at gassen blev brugt til at dræbe jøder i lejrene, og at holocaustbenægternes påstande er noget vrøvl. Det er fakta, siger han og fortsætter:

- Allerede der er hun ude af seriøsiteten. Der kom virkelig meget materiale frem i forbindelse med retssagen mod David Irving. Man har fundet de, så at sige, stolte rapporter fra firmaet, der leverede Zyklon B-gassen. Den blev ikke udviklet til mennesker, men nazisterne fandt på at bruge det mod jøder i koncentrationslejrene, siger Uffe Østergaard.

- Det er ren nonsens, og det svarer til at sige, at Frederik den 9. (Dronning Margrethes far, red.) stadig er i live, tilføjer han.

Safia Aoude linker i afsnittet om Zyklon B til en hjemmeside med holocaustbenægteren David Irving og til Wikipedia, et brugerskrevet net-leksikon, der fortæller om, at gassen blev brugt til at slå jøder ihjel. Ifølge Uffe Østergaard ligestiller Safia Aoude på den måde de to kilder.

- Safia Aoude stiller de to links op som ligeværdige påstande, som er lige seriøse. Det generede os fra begyndelsen i vores arbejde på Holocaust- og Folkedrabsstudier, at oplysninger på nettet kom til at stå, som om de var lige gode, siger Uffe Østergaard.

Han opfordrer i stedet Safia Aoude til at linke til folkedrab.dk, hvor Dansk Center for Internationale Studier har samlet information om blandt andet holocaust, eller til holocaust-uddannelse.dk, hvor forskere tilbageviser 66 punkter fra holocaustbenægtere.

Safia Aoude har oplyst, at hun ikke ønsker at udtale sig. I en pressemeddelelse oplyser hun, at hun ikke er holocaustbenægter eller underviser sine arabiske elever i holocaustbenægternes påstande. Hun forbeholder sig dog ret til at læse såkaldt revisionistisk litteratur.

De Konservative vil efter påske tage stilling til om Safia Aoude skal ekskluderes af partiet, hvor hun er bestyrelsesmedlem i 1. kreds på Østerbro.

via Listen To News