Ekspert: Don Ø risikerer fængsel

Det er typisk personerne og sjældent virksomhederne, der straffes, i sager om kursmanipulation, siger ekspert.
Flemming Østergaard er kommet i politiets søgelys for kursmanipulation.
Flemming Østergaard er kommet i politiets søgelys for kursmanipulation. Foto: Mogens Flindt / POLFOTO

Det er typisk personerne og sjældent virksomhederne bag kursmanipulation, der straffes i sager om kursmanipulation, siger ekspert.

Da Flemming Østergaard var bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment i perioden fra 2002 til 2010, red han selv og selskabet på en bølge af succes - både sportsligt og økonomisk.

Det kan have vendt nu.

Sigtelsen for kursmanipulation er alvorlig, og kendes Flemming Østergaard skyldig, kan der være lig med fængselsstraf til personerne bag, forklarer Lars Bo Langsted, der er juraprofessor, til Newspaq.

"Strafferammen for personer i sådanne sager går helt op til fire års fængsel i særligt grove tilfælde," siger han og fortsætter:

"Men den normale strafferamme er op til halvanden års fængsel, og vi har retspraksis på, at folk faktisk får ubetingede fængselsstraffe," siger han men understreger, at det stadig skal være alvorlige berigelsesforbrydelser som tyveri og underslæb, før den udløses.

Han fortæller, at han ikke kender den konkrete sag godt nok til at vurdere omfanget af den påståede kursmanipulation.

Virksomheden kan også straffes med bøde, men det ses ikke særlig ofte i sådanne sager, siger han.

Hovedmistanken knytter sig ifølge EPN.dk til netop Flemming Østergaard, der var bestyrelsesformand og Jørgen Glistrup, der var administrerende direktør, mens manipulationerne skulle have fundet sted. Også den nuværende direktør, Anders Hørsholt er sigtet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.