Ekspert: Berlusconi kan få comeback
Berlusconis mine er lige så stram som den italienske økonomi, men han kan komme til at smile som leder igen, vurderer en ekspert. Foto: Yves Logghe / POLFOTO
Silvio Berlusconi kan sagtens finde på at forsøge et comeback, og det vil også være muligt, hvis hans efterfølgere kludrer i det

Silvio Berlusconi er upopulær, forhadt og gik i går af som premierminister, mens demonstranter taktfast råbte klovn, klovn, klovn i italiens gader. Men til trods for det politiske, personlige og økonomiske morads Silvio Berlusconi har efterladt, så behøver han ikke være færdig i italiensk politik.

Det vurderer Lars Hovbakke Sørensen, der er ekstern lektor ved Københavns Universitet og ekspert i europæisk politik og historie.

"Man må regne med, at han i denne her omgang sandsynligvis trækker sig en smule tilbage på kort sigt, men han kan sagtens finde på at forsøge at komme tilbage igen ret hurtigt på den ene eller den anden måde, for han sidder stadig og trækker i trådene og er leder for det største parti," siger Lars Hovbakke Sørensen.

Det er til trods for, at skandaleministeren har forarget det italienske folk med de såkaldte Unga Bunga-fester og lige nu er hovedperson i en lang række retssager om svindel og mindre heldige seksuelle eskapader. Men det kan blive tilgivet af italienerne, hvis efterfølgerne også viser sig at være nogle klodrianer i italienernes øjne.

"Baggrunden for, at Berlusconi blev valgt oprindeligt var, at han var den, der kunne sørge for, at der kom noget stabilitet midt i det politiske kaos, der tit hersker i Italien. Hvis der kommer noget efterspørgsel efter det igen på et tidspunkt, så kan han sagtens komme på banen," siger Lars Hovbakke Sørensen.

Allerede i dag begynder forhandlingerne om, hvem der skal være ny premierminister i Italien. Lige nu peger alt på den tidligere EU kommissær Mario Monti.