Ekspert: Berlusconi-exit er usikkert
Silvio Berlusconi er på vej ud af ministerpræsident-posten i Italien, siger han selv, men det kan nå at ændre sig, mener ekspert. Foto: AP/Alexander Zemlianichenko, pool / POLFOTO
Han siger selv, at flertallet under ham er væk, og at han vil gå, men det er ikke ensbetydende med, at han trækker sig, vurderer ekspert.

Selv om Italiens ministerpræsident Silvio Berlusconi i går udtalte, at han vil træde tilbage, er det ikke sikkert, at det vil ske.

Det vurderer ekspert i europæisk politik, ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen.

"Man kan ikke stole 100 procent på, at Berlusconi vil gå af, for han har tit sagt nogle ting, som han så har fortrudt og ikke har overholdt alligevel," siger Lars Hovbakke Sørensen til Newpaq.

Berlusconi har ifølge adskellige internatioale medier sagt, at han vil gå af, efter at det italienske parlament har vedtaget en økonomisk reformpakke, men den kontroversielle politiker kan have formuleret sig på en fiffig måde, så han kan undgå at gå af med det samme, forklarer Lars Hovbakke Sørensen.

"Det, man også skal lægge mærke til, er, at han ikke har sagt meget præcis, hvornår han vil gå af," siger han til Newspaq og uddyber, at der kan opstå en meget kaotisk situation i Italiensk politik, hvis ikke han trækker sig.

"Nogle af hans gamle støtter har allerede har trukket støtten til ham, og så ved man ikke, om han eventuelt vil forsøge at stable en ny koalition på benene med nogle andre folk," siger Lars Hovbakke Sørensen til Newspaq.