Ekspert: Algeriet smækker døren for Gadaffi
Moammar Gaddafi har pokerfjæset på i forhold til, hvor han befinder sig. Foto: DefenseImagery.mil, Wikimedia Commons
Selvom flere af diktatorens familiemedlemmer er i Algeriet, vil han ikke selv søge derhen, da han ikke velkommen, siger ekspert.

Det kan godt være, at hustruen og flere af diktatorens børn allerede er i Algeriet, men Moamar Gaddafi vil ikke selv søge derhen. Og han vil heller ikke være velkommen, vurderer dansk ekspert.

"Det vil være svært for Gaddafi at få lov til at komme ind i Algeriet. Han er jo meget kontroversiel, og han har en arrestordre fra Den Internationale Domstol i Haag hængende over hovedet," siger Ulla Holm, seniorforsker ved Dansk institut for Internationale Studier.

Så selvom konen Safia, datteren Aisha og sønnerne Hannibal og Mohammed er rejst til nabolandet, vil Gaddafi næppe selv søge mod nabolandet mod vest, forklarer hun.

Landet vil nemlig komme i problemer, hvis de åbner op for diktatoren.

"Lukker de ham ind, vil Algeriet havne i en kattepine," lyder analysen.

Og selvom ingen med sikkerhed ved hvor Gaddafi opholder sig, er der ifølge Ulla Holm franske kilder, der fortæller, at han befinder sig omkring byen Bani Walid, der ligger omkring 100 km sydøst for Libyens hovedstad Tripoli.

En påstand, der også bakkes op af det italienske nyhedsbureau, Ansa. Han skal angiveligt være der sammen med sønnen Saif al-Islam.