Ejerlejlighederne bliver billigere
Københavnerne skal ikke sætte næsen op efter prisstigninger på ejerlejligheder foreløbig. Der er stadig mange lejligheder til salg, så ejendomsmæglerne forventer, at lejlighedspriserne stadig vil falde lidt.

Prisen på ejerlejligheder vil fortsætte med at falde lidt til næste år, mener de to ejendomsmæglerkæder Home og EDC.

I forhold til 2005 er udbudspriserne på ejerlejligheder allerede faldet med 15 procent.

EDC forudser et fald på ejerlejlighedernes udbudspris i hovedstaden på tre til fem procent, mens Home forventer, at priserne går et par procenter ned på de lejligheder, der fortsat er prissat for højt i København.

Prisfaldet på 15 procent betyder dog blot, at vi næsten er tilbage på det prisniveau, som lejlighederne havde i 2005, forklarer pressechef Jesper Elle fra Nybolig.

»Der var et prisfald på ni procent fra første til andet halvår af 2006, og priserne vil muligvis falde en enkelt procent til næste år, men de vil højst komme et par procent under prisen i 2005. Udbudspriserne eksploderede simpelthen bare for meget i 2006, så salget gik fuldstændig i stå,« siger han

Jesper Elle er faktisk optimistisk i forhold til fremtidens prisudvikling. Priserne er kommet derned, hvor lejlighederne bliver solgt igen.

»Det seneste års voldsomme fald i udbudspriserne har betydet, at priserne er kommet ned på et realistisk niveau igen, og det har betydet, at køberne så småt er kommet tilbage på markedet. Vi forventer, at reguleringen af prisniveauet igen vil sætte skub i salget over de næste par år. Vi kan ikke se nogen som helst grund til, at de skulle falde yderligere,« siger han.

Om priserne rent faktisk vil gå op igen bliver rent gætteri, siger han.

»Men hvis man sammenligner med London, kunne man se, at priserne steg voldsomt i en periode. Derfor satte man priserne ned, og så blev lejlighederne solgt igen. Efter en fire til fem år steg priserne igen til et niveau højere end før. Men det kommer an på renteudvikling og meget andet,« siger han.

Prisfaldene vil dog ikke komme i nærheden af at tære på de senere års eksplosion i friværdien. Alene de seneste to år er en gennemsnitslejlighed steget med 125 procent.