Ejer i sorg efter brand på kendt strandhotel: "Det er hele mit liv"
Jeg har været hernede, siden jeg var 16 år, det er hele mit liv, siger Philip Helgstrand, da han mødte op på Dragør Havn for at se skaderne på det gamle strandhotel. Foto: Brian Bergmann / Ritzau Scanpix
Store dele af det gamle strandhotel, der i flere generationer har været ejet af familien Helgstrand, er nu ødelagt af branden.

Ingen mennesker kom til skade, da der natten til fredag udbrød brand på Dragør Strandhotel på Amager. Den kraftige brand resulterede dog i omfattende skader på det gamle hotel, og fredag formiddag var ejer Philip Helgstrand mødt op på Dragør Havn for selv at se, at store dele af hotellet nu er ødelagt.

- Jeg er meget ked af det. Jeg har været hernede, siden jeg var 16 år, det er hele mit liv, siger Philip Helgstrand til TV2 Lorry.

Igennem tre generationar har familien Helgstrand drevet strandhotellet, og i de sidste 10 år har Philip Helgstrand og hans kone stået for driften - før det var ejerne Philip Helgstrands forældre og bedsteforældre.

Philip Helgstrands to yngste børn lå og sov hos deres bedsteforældre i lejligheden over hotellet, da branden brød ud. Både børn og bedsteforældre kom selv ud af bygningen, og i tre timer kæmpede brandfolk med flammerne.

- Det var min mor, der ringede og fortalte mig, at hotellet brændte, siger Philip Helgstrand til TV2 Lorry.

Philip Helgstrands børn har efterfølgende været indlagt til observation for røgforgiftning og vand i lungerne, men de er nu udskrevet og har det godt, forklarer han til den regionale tv-kanal.

Det er endnu uvist, hvad årsagen til branden var, og Philip Helgstrand er også usikker på fremtiden med Dragør Strandhotel, der har været vinterlukket og netop var blevet gjort klar til sommeren.