Eivind Kolding er fortid i Novo A/S efter blot to år
Eivind Kolding er fortid i Novo A/S. Bestyrelsen vil have en direktør med "en anden baggrund" end Eivind Koldings. Foto: Direktører/Free
Novo A/S, den enorme pengetank bag Novo Nordisk, har efter kun to år valgt at sende Eivind Kolding på porten.

Evind Kolding stopper som direktør for selskabet bag Novo Nordisk, Novo A/S. Han forlader Novo A/S i udgangen af februar. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse

Eivind Kolding kom til Novo A/S fra en stilling som administrerende direktør i Danske Bank og før det fra en toppost som chef for verdens største containerrederi Maersk Line.

- I forbindelse med, at Novo A/S skal ansætte en ny finansdirektør, har bestyrelsen benyttet anledningen til at genoverveje den samlede profil på den fremtidige ledelse af Novo A/S.

- Bestyrelsen er i den sammenhæng kommet til den konklusion, at det på længere sigt vil blive nødvendigt med en administrerende direktør med en anden baggrund end Eivind Koldings, skriver bestyrelsesformand for Novo A/S og Novo Nordisk Fonden Sten Scheibye.

Novo A/S er pengetanken for Novo Nordisk Fonden, der ejer Novo Nordisk, Novozymes og NNIT.

Der ud over investerer Novo A/S sine midler i medicinal- og biotekselskaber samt værdipapirer i almindelighed. Novo A/S have ved udgangen af 2014 en pengetank på markante 254,5 milliarder kroner.

Eivind Kolding kom til Novo A/S 1. maj 2014 uden erfaring fra medicinalbranchen.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at finde en kapacitet som Eivind Kolding til at være den nye chef for Novo A/S, sagde Sten Scheibye på det tidspunkt.

Den kapacitet har man dog åbenlyst ikke længere brug for.

- Jeg vil gerne takke Eivind Kolding for den udvikling, han har stået i spidsen for. Vi ser dog behovet for en anden profil på længere sigt, uden at vi har tænkt os at melde mere detaljeret ud om dette på nuværende tidspunkt, skrive Sten Scheibye nu.

Eivind Kolding selv udtrykker "forståelse" for bestyrelsens beslutning.

- Jeg har været meget glad for min tid i Novo A/S. Jeg har forståelse for, at bestyrelsen ønsker, at en anden skal stå i spidsen for selskabet på den lange bane. I den situation er det naturligt at gennemføre skiftet nu, skriver han.

Eivind Kolding vil ifølge meddelelsen ikke gå til en anden ledende stilling i dansk erhvervsliv, men "primært fokusere på rådgivnings- og bestyrelsesarbejde".

/ritzau/