Eiffeltårnet går i sort for Manchester
Eiffeltårnet slukkes ved midnat tirsdag i respekt for ofrene for bombeangrebet i Manchester. Tårnet har før slukket lyset efter angreb på London, St. Petersborg, Stockholm, Paris og Aleppo. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Eiffeltårnet slukkes for Manchester som før ved angreb på London, St. Petersborg, Stockholm, Paris og Aleppo.

Pariserne kan ikke se Eiffeltårnet skinne ved midnat tirsdag. Da slukkes lyset til minde om ofrene fra bombeangrebet i Manchester. Angrebet har kostet 22 livet og 59 er kvæstet, heraf flere alvorligt.

Eiffeltårnet er før gået i sort efter jihadistiske angreb på London, St. Petersborg, Stockholm og Paris i november 2015 og den syriske by Aleppo i december 2016.

- Med Manchester som mål ville terroristerne også angribe vore fælles værdier: En utvetydig støtte til demokrati, frihed, humanisme og fællesskab, siger Paris' borgmester, Anne Hidalgo, i en erklæring.

- Overfor denne blinde og vedvarende trussel har storbyer pligt til at skabe en fælles front.

Til "disse børn, disse unge mennesker, deres forældre, som er ramt af terrorisme ... vil jeg sige, at pariserne, som kender disse rædsler, står ved deres side", siger Anne Hidalgo.

Paris blev i november 2015 ramt af et flerstrenget angreb. Der var bomber mod nationalarenaen Stade de France i fodboldlandskampen Frankrig-Tyskland. Samt skyderi mod spillestedet Bataclan og populære restauranter.

I Paris holdes planlagte koncerter og andre offentlige arrangementer "selvfølgelig", fastslår Paris' borgmester.

- Det er vor måde at vise, at vi står med rejst pande, og vor livsform ikke kan rokkes. Det er det bedst mulige svar til dem, der kun anspores af fanatisme og had, siger Anne Hidalgo.

I Manchester er der fra klokken 18 til 19 lokal tid planlagt en mindehøjtidelighed i respekt for ofrene. Det oplyser politiet på Twitter.

Mindehøjtideligheden finder sted på Albert Square.

/ritzau/