Egyptisk domstol omstøder 149 dødsdomme for politiangreb

149 formodede islamister har fået omstødt deres dødsdomme i forbindelse med et angreb mod politiet i 2013.
Mange hundrede mennesker mistede livet i sammenstød mellem politi og demonstranter i tiden efter, at præsident Mohamed Mursi blev afsat af militæret 3. juli 2013.
Mange hundrede mennesker mistede livet i sammenstød mellem politi og demonstranter i tiden efter, at præsident Mohamed Mursi blev afsat af militæret 3. juli 2013. Foto: Murad Sezer/Reuters

En egyptisk appeldomstol har onsdag omstødt dødsdomme til 149 formodede islamister, der er mistænkt for at stå bag et angreb på en politistation nær Kairo i august 2013, hvor 13 politifolk blev dræbt.

Domstolen har beordret en ny retssag, oplyser en retskilde til AFP.

Den oprindelig dom fra februar 2015 kom midt i en lang række af dødsdomme i retssager, der blev internationalt kritiseret for at slå for hårdt ned på tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Mursi.

Den nærmere årsag til appeldomstolens beslutning om at omstøde dommene fremgår ikke, men i løbet af det seneste år har retten omstødt hundredvis af dødsdomme.

Angrebet mod politistationen skete i en forstad i den vestlige del af millionbyen 14. august 2013 - godt en måned efter at præsident Mohamed Mursi var blevet afsat af militæret.

13 betjente blev skudt og dræbt af tilhængere af den afsatte præsident.

Angrebet skete samme dag, som sikkerhedsstyrker havde ryddet to store lejre af demonstranter i Kairo.

Politiet skød med tåregas, og det kom til voldelige sammenstød med 700 døde til følge. Blandt de omkomne var både børn og voksne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.