Egyptens militær siger undskyld til kvinderne
Kampene i Egypten fortsætter. Nu undskylder militæret deres hårhændede behandling af de kvindelige demonstranter. Foto: AP / POLFOTO
Egyptens militær undskylder nu den hårdhændede behandling af demonstranter. Men kun de kvindelige.

Egyptens militær undskylder nu den hårdhændede behandling af demonstranter. Men kun de kvindelige.

Kampene mellem demonstranter og militæret fortsætter i Egypten. Senest har en video, hvor en kvinde tæves af en håndfuld soldater, fået sindene i kog over hele verden.

I en udtalelse udtaler militæret således, at de 'stærkt beklager' det de kalder for 'overgreb' mod de 'mægtige egyptiske kvinder'. Udtalelsen kommer i en erklæring, der er direkte henvendt til egyptiske kvinder.

Militæret anerkender kvindernes ret til at demonstrere, og lover, at de skyldige bag overgrebene vil blive fundet og bragt for en domstol, lyder det endvidere.

I udtalelsen undskylder militæret ikke alle de andre overgreb, der er fundet sted i de seneste uger.

Udtalelsen kommer efter, at USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, mandag udtalte en skarp kritik af det egyptiske militær, som hun mener, degraderer de egyptiske kvinder og vanærer den nylige revolution.

I de seneste kampe i Egypten er mindst 13 dræbt og flere hundrede er blevet sårede. Kampene brød ud efter anden runde af præsidentvalget var afsluttet. Der er stadig fire runder tilbage og en ny præsident er ikke fundet før juni 2012. Indtil da, har militæret sagt, at de beholder magten og kontrollen med landet.