Egypten taber milliarder på tabt turisme efter flystyrt

Den aktuelle belægning på hotellerne i Sharm el-Sheikh er kun 18 procent, fortæller guvernøren på Sinai.
Egypten taber 1,7 milliarder hver måned på dalende turisme, efter et passagerfly styrtede ned i Sinai i oktober, oplyser lokale myndigheder.
Egypten taber 1,7 milliarder hver måned på dalende turisme, efter et passagerfly styrtede ned i Sinai i oktober, oplyser lokale myndigheder. Foto: JACOB EHRBAHN/Arkivfoto/Polfoto/POLFOTO

Egypten har tabt milliarder af kroner på dalende turisme, efter et passagerfly styrtede ned i Sinai i oktober, oplyser lokale myndigheder.

Strand- og dykkerbyen Sharm el-Sheikh er hårdest ramt, fortæller Khaled Fouda, som er guvernør på den sydlige del af Sinai.

- Den aktuelle belægning på hotellerne i byen er 18 procent, siger guvernøren ifølge avisen al-Ahram under en kongres for forretningsfolk.

Ifølge Khaled Fouda taber landet 250 millioner dollar hver måned. Det svarer til 1,7 milliarder danske kroner.

Turisme er en hovedindtægtskilde i Egypten.

Hændelsen med flyet, der eksploderede i luften efter at være lettet fra Sharm el-Sheikh, er endnu ikke endelig opklaret.

Rusland og flere andre lande siger, at flyet blev skudt ned. Islamisk Stat har taget skylden.

Egypten undersøger stadig hændelsen. Fredag siger kilder tæt på efterforskningen, at en egyptisk flymekaniker mistænkes i sagen.

Mekanikerens fætter skulle have forbindelse til Islamisk Stat i Syrien, og mekanikeren placerede ifølge kilden en bombe på det russiske passagerfly.

Flyet var nået op i knap 9,5 kilometers højde på vej mod Sankt Petersborg i Rusland, da det blev flået itu og spredt ud over et større område i ørkenen.

Alle ombordværende, 217 passagerer og syv besætningsmedlemmer, mistede livet. Langt de fleste om bord var russere.

Rusland og Storbritannien indstillede al flyvning til Egypten efter styrtet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.