Egypten fordømmer danske aviser
Danske avisers beslutning om at trykke Jyllands-Postens karikatur af profeten Muhammed vil skade forholdet mellem Danmark og den muslimske verden, lyder det fra Egyptens udenrigsministerium.

• Indonesiske muslimer: Tegnere bør fængsles
• Se de 12 Muhammed-tegninger
• Muslimer raser over danske aviser

Egypten fordømmer på det kraftigste, at en række danske aviser i dag har valgt at trykke en af Jyllands-Postens karikaturtegninger af muslimernes profet Muhammed.

»Vi hørte for kort tid siden, at danske aviser har trykt nedsættende tegninger af profeten Muhammed. Jeg kan kun sige, at vi fordømmer avisernes beslutning meget stærkt. Men vi fordømmer selvfølgelig også ethvert mordforsøg,« siger det egyptiske udenrigsministeriums talsmand, Hussam el-Dein Muhammad Zaki, til Avisen.dk.

Han ser det ikke som en formildende omstændighed, at danske aviser trykker tegningerne som reaktion på de angivelige mordplaner mod tegneren Kurt Westergaard.

»Denne måde at behandle folks religiøse følelser skaber kun mere konfrontation. Hvis danske aviser tror, at de kan opnå noget ved at gentage sådan noget bras, tager de helt og aldeles fejl. Det er en negativ og usund ting for Danmarks forhold til den muslimske verden,« siger Zaki.

Han understreger, at den egyptiske regering endnu ikke har taget stilling til, om man vil opfordre til en boykot af danske varer.

via Listen To News