Efterskoleelever sendt på vandet i kuling

Lundby Efterskole sendte tirsdag elever på vandet ved Basnæs trods vindstød på over 18 meter i sekundet.
Havarikommissionen har rettet en skarp kritik mod Lundby efterskole, der ikke tog højde for risici eller retningslinjer for dragebådssejlads ved ulykken i februar.
Havarikommissionen har rettet en skarp kritik mod Lundby efterskole, der ikke tog højde for risici eller retningslinjer for dragebådssejlads ved ulykken i februar. Foto: Scanpix, Søren Steffen

Trods den fatale kæntringsulykke på Præstø Fjord i februar, sender Lundby Efterskole fortsat elever ud i hårdt vejr.

En tidligere fisker gjorde i hvert fald store øjne, da han så en flok elever på vandet ved Basnæs, syd for Næstved, i kraftigt blæsevejr med vindstød op over 18 meter i sekundet.

"Det er fuldstændig hul i hovedet at sende elever ud på vandet uden kendskab til søen," siger Henning Ambæk til Sjællandske.

Eleverne var sendt ud i kanoer i tirsdags, og da Henning Ambæk så det, fik han sin svigersøn til at slå alarm til Søfartsstyrelsen.

"Selv de mest garvede fiskere bliver på land, når det blæser, som det gjorde tirsdag. Det er lidt at gøre grin med ofrene for Præstø-ulykken," siger Henning Ambæk til avisen.

Politiet dukkede senere op for at undersøge sagen. Idrætslærer fra Lundby Efterskole Leo Holsted Iversen afviser, at eleverne på noget tidspunkt har været i fare.

I går rettede Havarikommissionen en skarp kritik mod Lundby Efterskole i forbindelse med dragebådsulykken den 11. februar i år, hvor 13 elever og to lærere kæntrede på Præstø Fjord. Én lærer omkom.

Kommissionen kritiserede bl.a., at skolen havde sendt elever på vandet, der kun var to grader varmt i kraftig blæst. Desuden havde kun én af femten personer i båden erfaring med dragebådssejlads.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.