Efterlad IKKE håndsprit i bilen

Sundhed
Håndsprit er ikke længere en mangelvare, så mange af os har nok en ekstra flaske liggende praktiske steder. Men det må endelig ikke være i bilen. (Foto: Ritzau Scanpix)

Det er bestemt ikke en god ide at have en ekstra flaske liggende i din bil

De fleste butikker har efterhånden en falske håndsprit stående ved indgangen. Men nogle steder er flaskerne måske sluppet op, eller de har simpelthen ikke fået købt nyt håndsprit.

Derfor har mange af os en ekstra flaske håndsprit liggende i tasken, lommen eller bilen.

Men sidstnævnte sted er langt fra ideelt. Det skriver RSVPLive.

 Når det ikke er smart at have en flaske håndsprit liggende i bilen, skyldes det en ting: Alkohol.

Håndsprit består for størstedelen af alkohol, men efterhånden som foråret bliver varmere og varmere, kan der også lynhurtigt blive brændende varmt inde i bilen – og heden får alkoholen til at fordampe.

Dermed forsvinder hele ideen med at bruge håndsprit. Hvis der ikke længere er nok alkohol i flasken, bliver det sværere at slå virus og andre bakterier ihjel.

Ud over det sundhedsmæssige aspekt, kan en varm flaske håndsprit også udgøre en brandfare.

– De fleste håndspritprodukter indeholder en stor mængde alkohol, hvilket gør dem brandfarlige. Alkoholbaserede håndrensere er klassificeret i Klasse 1 over brandbare væsker, hvilket betyder, at de kan antænde ved en temperatur på under 100 grader Fahrenheit (37,7 grader celcius, red), fortæller eksperter til sitet Love to Know.