Efterfesten: Simon Kvamm og Don Ø i pokerduel
Ifølge Grøn Koncert-konferencien Tonni The Man, skal musikeren Simon Kvamm have spillet højt pokerspil mod Don Ø til en efterfest. Foto: Grøn Koncert
Konferencieren Tonni The Man og Jacob Haugaard husker tilbage på et 30 års jubilæum fuld af røverhistorier.

Mandag efter Grøn Koncerts 30 års jubilæum er en dårlig dag, mener koncertens første konferencier på hjul, Tonni The Man, og den garvede vært Jacob Haugaard.

Så er det nemlig slut med årets koncerter. Til gengæld står de tilbage med en masse røverhistorier.

I et interview til Ritzau under turens sidste koncert i Valby fortæller Tonni The Man, hvis borgerlige navn er Simon Toftgaard Jespersen, at det har været en fantastisk oplevelse at tilbringe tid med kendisserne i en afslappet atmosfære backstage.

Han husker især tilbage på en bytur med bandet Alphabeat og forsangeren fra Nephew, Simon Kvamm, efter koncerten i Aarhus.

- Efter sigende skulle Simon Kvamm have spillet poker med Don Ø i et baglokale, hvor indskuddet var 15.000 kroner. Jeg ved ikke helt, hvor sand den historie er, men Don Ø var der i hvert fald, griner Tonni.

Haugaard, der på 20. år ikke rører alkohol, kan ikke fortælle historier fra byturene med backstageholdet. Men han er selvfølgelig ikke helt blank for anekdoter, der efterhånden er blevet hans varemærke blandt de optrædende.

- Jeg kan fortælle noget virkelig sjovt. Nephew-drengene indhegnede deres keyboardspiller Renés bil med de der to meter høje teltpløkker, vi har, så den var helt lukket inde. Det var fandeme en god joke, klukker Haugaard.

Også foran scenen har der været masser af oplevelser. En af Tonnis drengedrømme er for eksempel gået i opfyldelse i år. Den 22-årige medievidenskabsstuderende er nemlig blevet skreget af og hyldet af flere tusinde dejlige damer.

- Det er sjovt, når alle damerne står oppe foran og skriger. Jakob er jo en gammel liderkarl, og jeg kan også godt lide damer. Så især under Rasmus Seebachs koncerter er det rigtig fedt at være konferencier, afslører Tonni.

Haugaard har da også været lykkelig for at have Tonni som makker og tonen har mildest talt været afslappet. Sammen med partneren, der lider af muskelsvind, har Haugaard med humoren som våben kunne skabe positiv opmærksomhed til Muskelsvindfonden.

I alt 40.000 danskere var mødt op for at grine af Haugaard og Tonni The Mans jokes og høre jubilæumskoncerten i Valbyparken.

Dermed slog Grøn Koncert 2012 publikumsrekorden på 187.000 solgte billetter, idet der til årets otte koncerter er solgt 191.000 billetter.