Administration 

Efter The Storm kommer hverdag

Musikken var deres hjertebarn og alt, hvad de kæmpede for, men så kom der et rigtigt et af slagsen og vendte op og ned på alt.

• Pernille Rosendahl er tilbage - sådan lyder The Storm

Der var engang, hvor de ville have givet deres venstre ben for at komme frem og ud.

I filmen Stjernekigger emmede Pernille Rosendahls indædte kamp for pladekontrakt og anerkendelse med bandet Swan Lee fra hver en strimmel celluloid. Og historien om Mew - som Johan Wohlert var en del af indtil 2006 - er højt belagt med ambitioner om gennembrud og udland.

Men selvom de på mandag udsender albummet Where The Storm Meets The Ground , står og falder verden ikke længere med rock n roll.

Nu hedder omdrejningspunktet Tristan - en lille purk på halvandet år - og det vigtigste er, at han hver morgen kommer glad ud i køkkenet i lejligheden på Frederiksberg og sultent slubrer sin havregrød i sig.

»Verden bliver på én gang meget stor og meget lille, når man bliver en familie. Vores liv handler om de nære ting,« siger Pernille Rosendahl.

Ikke mere cirkushest

Et barn var ellers ikke en del af den forkromede livsplan - det skulle p-pillerne sørge for.

Men det gjorde de ikke. Og samme dag som lægen havde bekræftet graviditeten, forlod Pernille Rosendahl Swan Lee og vendte samtidig ryggen til musikken.

»Jeg var mæt. I musik bruger man sin personlighed meget, og jeg var bare træt af at være den cirkushest, der stod forrest. Jeg havde behov for at trække mig fuldstændig væk, og det er det bedste, jeg nogensinde har gjort,« siger Pernille Rosendahl.

Bruddet med Mew

En måned før fødslen flyttede Johan fra England til Danmark. Han havde forladt Mew, netop som bandet var på sit højeste.

»Vi havde alle sammen hårde perioder, hvor vi ikke orkede det, men den følelse hang ved og kom tit tilbage til mig. Og blandet op med at skulle være far var det bare det rigtige for mig på det tidspunkt,« siger Johan Wohlert. Han havde luftet tanken for de andre før, men »det er klart, at der er stor forskel på at tale om det og så rent faktisk at gøre det.«

»For mig hang bruddet også sammen med at blive voksen og opdage, at der er en verden udenfor, som måske oven i købet er spændende og har en masse at byde på - selvom vi altid sagde, at i det her band boller man sgu ikke udenom ,« siger Johan Wohlert.

Følte du dig nogensinde utro med Pernille?

»Nej, men det kunne godt være et problem at have tid til begge dele. Jeg var lidt en lus mellem to negle, fordi der var forståelse, men der var også interessekonflikter. Så nej, Pernille kender drengene, og der har altid været en fin stemning,« siger Johan Wohlert, som stadig er gode venner med de andre i bandet.

Pernille var ikke parat

Pernille Rosendahl understreger, at hun slet ikke havde lyst til at lave musik, da Johan forlod Mew.

»Da jeg fik Tristan, synes jeg ikke, der var værdi nok i at spille musik. Jeg havde lyst til at lave noget, som gav mere mening. En læge udfører en konkret handling, som hjælper andre mennesker, og det synes jeg ikke, musik gør«.

For Pernille Rosendahl var det en »åbenbaring« at blive mor, og hun »kunne få den næste nu, hvis det skulle være«.

Kunne du forestille dig bare at være mor?

»Ja, det kunne jeg sagtens. Jeg har nok for meget ild i røven til at være husmor de næste 10 år, men efter Tristan blev født, gik der et år, hvor jeg havde det fuldstændig fint med at være derhjemme. Jeg var faktisk ikke parat til at lave den her plade, da vi gik i gang med den,« siger Pernille Rosendahl.

Fyrede management

Johan Wohlert kalder sig selv »en typisk far«.

»Da Tristan var helt lille, var det ikke så sjovt, men nu er han min buddy , som konsekvent siger dada , når man beder ham om at sige moar . Jeg tror, vi går nogle smukke år i møde sammen, men jeg har også behov for andet end børn. Jeg skal ud at jage ,« siger Johan Wohlert.

»Det er fantastisk at opleve de der ur-mekanismer, der går i gang, når man bliver forældre,« siger Pernille Rosendahl.

»Jeg så kun det her lille væsen, som skulle beskyttes, og Johan blev bare sådan en handlekraftig far-løve, der lagde planer og fyrede vores management en uge efter, Tristan var født. Vi deler slet ikke den samme rolle, og det er super fint,« siger Pernille Rosendahl. De to blev kærester for fem år siden. Men »det er en misforståelse«, at deres forhold begyndte som utroskab, som det ellers har været skrevet andre steder. Sangen The Table s Turning handler godt nok om utroskab, men blev til, fordi parret havde set Stanley Kubricks Eyes Wide Shut , hvor fremmede fristelser er ved at knække Tom Cruise og Nicole Kidman.

»Alle, der har været sammen længe, kan skrive under på, at man fascineres af andre. Der er jo dejlige mænd og kvinder i den her verden, og det bliver man nødt til at anerkende, hvis kærligheden skal overleve,« siger Pernille Rosendahl.

Da de blev kærester, var samtaleemnet faktisk ikke musik, men derimod hvorfor deres tidligere forhold ikke fungerede, og hvordan man kan blive ved med at bevare kærligheden til hinanden.

Plads til grimme følelser

Svaret blev at give slip på ungdommens lyserøde forestillinger, som ikke levner plads til grimme følelser og ubehagelige tanker.

»Vi er stadig romantikere dybt inde i hjertet, men vi er nødt til at kunne kigge hinanden i øjnene og sige jeg er ked af det, men det er sådan, jeg har det . Johan og jeg har skabt en platform, der betyder, at hvis vi kommer derud, hvor der er slinger i valsen, kan vi tale om det, sådan at det aldrig bliver så slemt, at vi rent faktisk går ud og er utro,« siger Pernille Rosendahl.

Hårdt at komme i gang

Og der er meget på spil. For ud over at være kærester og forældre er de nu også kolleger i bandet The Storm.

»Vi har sat alt på sort,« som Pernille Rosendahl udtrykker det med en kasino-metafor.

Et sats, men musikken er også den kraft, der binder Pernille Rosendahl og Johan Wohlert sammen.

»Når man får rollinger, er det jo en klassiker, at det hele går op i bleer, men når vi har lagt Tristan om aftenen, kan vi gå ind i en helt anden verden, som vi begge to elsker.«

Alligevel var det hårdt og en stor omvæltning at spille musik igen.

»Man render rundt i en lille boble med sit kid, som er den bedste film, man nogensinde har set. Jeg blev meget fokuseret på familien og er ikke længere villig til at opgive alt for musikken,« siger Pernille Rosendahl og tilføjer, at parret tidligt tog en beslutning om, at »Tristan skal være med til festen«. Derfor er han for eksempel ikke i institution, men har en barnepige, som også fulgte med til USA, hvor de indspillede albummet Where The Storm Meets The Ground med produceren Roy Thomas Baker.

Og i den proces blev de igen mindet om kunsten at give slip.

»Vi var sådan skal vi ikke snakke om, hvad det er for en plade, vi skal lave , men Roy sagde bare hvorfor det? . Han var meget bevidst om at lade musikken leve sit eget liv. Og på et eller andet tidspunkt ville det blive tydeligt, hvad det var for en plade, vi lavede.«

Rocker i maven

Resultatet blev noget overraskende et album med tråde godt tilbage i rockhistorien tilsat masser af langhårs-rock a la Guns N Roses og Europe.

»Vi skammer os ikke over, at vi godt kan lide AC/DC s bund, Abbas harmonier og en god Scorpionsballade. Vi tager musikken alvorligt og ironiserer ikke over en stor guitarsolo. Vi står ved den,« siger Pernille Rosendahl.

»Der er dejlig stor forskel på at tage sin musik alvorligt og så at tage sig selv alvorligt. Jeg kunne aldrig tage mig selv alvorligt, det har jeg alt for meget selvironi til,« siger Johan Wohlert og fortsætter:

»Pernille har lavet den varme og country-agtige plade, og jeg har lavet al den kunstrock, jeg skal lave de næste 10 år. Vi har nok begge haft en rocker i maven, så det var om at leve den ud og prøve noget nyt. Miles Davis sagde engang, at man altid skal sørge for at gøre noget, man ikke er sikker på, man er god til, for så opstår der højst sandsynligt noget, der er mere spændende.«

prins Andrew
Kongelige

Familien dropper skandaleprinsen

Barbara Bertelsen
Nyheder

Også Barbara Bertelsen har slettet sms'er i minksag

Pengesedler i papkasse
Nyheder

Finder bunker af kontanter

Remee smiler
Underholdning

Tidligere assistent dømt:

Skal betale 700.000

kroner til Remee

Container hejses op
Krimi

Faldt i vandet fra færge:

Nu er lastbilen hejst op

Jacob Riisgaard
Nyheder

Indbrud hos Løvens Hule-profil

valgplakater i lygtepæle
Nyheder

Eks-borgmester får dobbeltløn:

Får 775.000 kroner ekstra

mand viser Napoleons har frem
Nyheder

Napoleons hat til salg:

Kan gå for millioner

corona
Corona

Medie: 11-årig dansk dreng døde efter smitte med coronavirus

person med snue og røde øjne
Sundhed

Løber øjnene i vand og klør næsen? Her er nogle gode råd

dronning Elizabeth
Kongelige

Dronning Elizabeth aflyser

Sarah Jessica Parker, Kristin Davis og Cynthia Nixon
TV/Streaming

HBO Max dumper sig ind i Danmark til halv pris

faximile af kontrolrapport
Nyheder

Coop-butik fik sure smiley nummer tre i træk: - Det er sort uheld

Nyheder

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

person i lufthavn
Krimi

Billigt trick:

Tyvebander hærger lufthavn

 Højbjerg Maskinfabrik i brand
Krimi

Efter voldsom brand i maskinfabrik - nu kan folk igen gå ud

 Søren Haslund-Christensen
Nyheder

Tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen er død

Dronning Margrethe i profil med lys hat
Kongelige

Dronningen i bilulykke:

Det var forskrækkende

gerningsmanden
Krimi

Ved du noget?

Truede med flaske

En kvinde hænger valgplakat op i en lygtepæl, hvor også Thomas Rhodens valgplakat hænger
Krimi

Valgplakater fjernet -

ambassade politianmeldt

Prins William med et alvorligt ansigt.
Kongelige

Netflix trodser

prins William

Tips kupon sammen med en lotto kupon og en fra Oddset.
Helt vildt

Blev millionær

for 144 kroner

en ung mand bliver testet i næsen
Nyheder

Vil genindføre

gratis kviktest

Prins Andrew foran en kirke han ser alvorlig ud.
Nyheder

Nu kan skandaleprinsen

ikke længere skjule sig

Færgen i morgen mørket.
Nyheder

Vild video: Her

falder lastbil af færge

Originalen i form af Julia Roberts billedet er fra filmen.
Underholdning

Hun får hovedrollen

som Pretty Woman

i Danmark

Portrætbillede af Christina Krzyrosiak Hansen. Hun kigger direkte ind i kameraet.
Nyheder

Danmarks yngste

borgmester skal giftes

George Olesen med anstrengt ansigt.
Kendte

George Olesen

er død

Krimi

Brødre ankede drabsdom:

Nu skal offerets

forældre vidne

Donald Trump Jr. ved siden af sin far Donald Trump
Underholdning

Donald Trumps søn

håner skuespiller

efter skuddrab

Erik Bering med en lilje i hånden.
Nyheder

Erik Bering er død

En lottokupon
Helt vildt

Fem danskere blev

millionærer

Elon Musk kigger op mod stjerne
Nyheder

Nu er Tesla 1000 

MILLIARDER dollar

værd

En ældre mand set bagfra med en mobil ved øret
Krimi

Falske børnebørn

franarrede ældre

knap en million kroner

Allan Nielsen og Tina Lund fotograferet udenfor mens de holder om hinanden.
Kendte

Desperat efter indbrud:

Udlover dusør

Byskilt for Ishøj kommune
Nyheder

Efter stor smittestigning:

Her opfordres ALLE til test

Et SAS fly på jorden
Nyheder

Krisesnak skærer

halvanden milliard af

SAS' markedsværdi

Tina Bilsbo og lars Hjortshøj på den røde løber
Kendte

Hjælper søn med

sexscener

En politibetjent imellem en stor flok cyklister han vifter med armen
Nyheder

Tohjulede trafikanter

kommer under lup

golfspiller på banen
Helt vildt

Bizar optakt til triumf:

Sad indspærret på

toilet 

vaskemaskine fyldt med tøj
Livsstil

Ny vaskemaskine?

Her er fem gode råd

remee sidder på gulvet med sin datter
Kendte

Remee og Mathilde

afslører kønnet 

ambulance holder på vej
Krimi

29-årig mand

dør i soloulykke 

afklædt par i sengen
Sex og samliv

Du nyder sex mere

hvis du er glad

for din krop

par poserer ved filmpremiere
Kendte

Sara Bro: Har brudt

med kæresten

mette frederiksen ser skeptisk ud
Nyheder

Første gang i tre år:

Rød blok under

50 procent

bil holder i indkørsel på sti
Krimi

55-årig kvinde død

efter knivstik 

mand sidder i sofa
Kendte

Venner-stjerne er død

visakort på vej ned i terminal
Nyheder

Priserne stiger voldsomt

Alec Baldwin kigger
Kendte

Alec Baldwin sigtede

mod kamera 

mænd står ved bro og kigger
Nyheder

Norge: Båd røget

ud over vandfald

michael jordan smiler
Helt vildt

Michael Jordans sko:

Solgt for ni millioner

Et SAS-fly gør klar til landing
Rejser

SAS i krise

En mor med en baby
Helt vildt

Hun er mor til 21 babyer

En tåregasgranat ryger
Nyheder

Israel vil bygge over 1300 nye boliger til bosættere

En mand i hvidt jakkesæt griner og vinker
Kendte

Beckham scorer 1.3 mia. 

Sofie Linde smiler
Kendte

Sofie Linde: Der skal mere til at skræmme mig

Et isbjerg i vandet
Sport

Overfyldt fiskerjolle kæntrer ved Sisimiut - mand omkommet

de tre butikkers facader
Nyheder

Tre nabobutikker fik sure smileys samme dag

Pratola Peligna
Livsstil

Billedskøn italiensk by sælger ejendomme for én euro

hotellet i brand
Krimi

Brand slukket i badehotel - intet kan reddes

Nyheder

Kovending: Bryghus vil stadig lave øletiketter til partier

en mand rydder fortov for sne
Livsstil

Forpligtelser som husejer - hvor klog er du?

hestens sår
Krimi

Hestemishandler

er på fri fod

vindmølle
Nyheder

CO2-skandale: Kommuner tæller samme strøm to gange

billede fra auktionen
Underholdning

Maleri af Picassos elskerinde solgt for vild sum

Café Fuglereden
Nyheder

Ikonisk værtshus overlever dødsdom

vikinger
Nyheder

Undskyld Columbus: Vikingerne var først

valg
Nyheder

Efter få timer: Hærværk mod valgplakater 

Asta Björk
Kendte

Vild med dans:

Par laver ny sang

Brand søndervig
Nyheder

Badehotel i brand

Ambassadør uønsket i tyrkiet
Nyheder

Her er Danmark ikke velkommen

richard gere
Nyheder

Richard Gere: Vil vidne mod italiensk politiker

Søren Pilmark
Kendte

Søren Pilmark: Vigtigt at bevare barnligheden

corona
Nyheder

Fjerde dag i træk: Flere end 1000 coronatilfælde

ulla terkelsen
Kendte

Ulla Terkelsen om tab af søster: - Jeg fik det skidt og kom på hospitalet

billede fra messe
Nyheder

80 år gammel fabrik sendt til tælling:
- Det er trist

Kongsdal Gods
Nyheder

Tre-cifret millionhandel:

Historisk dansk
gods solgt

billede af politibil
Krimi

Cyklist stødte sammen med trailer - nu er cyklisten død

person bliver vaccineret
Sundhed

Afstemning:
Skal du vaccineres
mod influenza?