Efter stenkast: Hjemmehjælpere tør ikke arbejde alene på berygtet vej
Foto: Mads Nissen / Scanpix Ritzau ( arkivfoto)
En hjemmehjælper fra Slagelse Kommune var mandag aften ude for en ubehagelig oplevelse, da hun sad og ventede på vejhjælp på Motalavej i Korsør.

En sten blev smidt gennem bagrunden på den kommunale bil, der var punkteret og derfor holdt stille i det socialt belastede boligområde. Den kvindelige hjemmehjælper fik et blødende snitsår på næsen af de flyvende glasskår.

- Hjemmehjælperen har anmeldt episoden til politiet. Hun er naturligvis chokeret, men hun mødte på arbejde dagen efter, siger Marianne Kristensen, der er ældrechef i Slagelse Kommune, til Sjællandske.

Hun oplyser til avisen, at hjemmehjælperne i Slagelse Kommune nu har besluttet, at de ikke længere vil arbejde alene på Motalavej. Borgere på vejen kan derfor kun få besøg, når der er to hjemmehjælpere i de kommunale biler. 

Det er ikke første gang, at hjemmehjælpere oplever ubehagelige ting og sager i de udsatte boligområder i Slagelse Kommune. For et par måneder siden skrev Sjællandske, at en hjemmehjælper fik kastet sten efter sig, mens en anden blev både skubbet og sparket i Ringparken i Slagelse.

- Det ender bare med, at man siger, at der ikke kan foretages visitation, når man bor i de to bydele, lød det dengang fra Dansk Folkepartis Frederik Pedersen til avisen.

Læs hele historien her

Lokalpolitiet i Slagelse betragter sagen som hærværk.