Efter sejr i retten: Region holder fast i udskældt portør-plan
Heino Knudsen vil nu indlede en ny dialog med de ansatte. Foto: pressefoto
Region Sjælland vinder over FOA i Arbejdsretten. Regionen vil i dialog med de ansatte.

Region Sjælland holder fast i, at portører på regionens sygehuse kan stilles over for et krav om at uddanne sig til serviceassistent og samtidig komme på en ny overenskomst.

Sådan lyder det fra regionrådsformand Heino Knudsen (S), efter regionen onsdag vandt en dom i arbejdsretten over FOA.

Sidste år strejkede portører på sjællandske sygehuse, fordi de var blevet tvunget til at uddanne sig til serviceassistenter i stedet. Sagen endte i Arbejdsretten, og her fik Region Sjælland altså medhold.

- Vi er selvfølgelig tilfredse med, at Region Sjælland har overholdt regler og aftaler. Men nu handler det ikke om vindere eller tabere men om, hvordan vi kommer videre. Derfor vil jeg nu sætte møder i kalenderen med de faglige organisationer, siger Heino Knudsen til Avisen.dk.

Han holder dog fast i, at regionen vil holde fast i muligheden for at flytte portører fra en ansættelse som portører til serviceassistenter.

- Det er et koncept, som er besluttet af det forrige regionsråd for at frigøre ressourcer og for at skabe et bedre sundhedsvæsen.

Du henviser til det forrige regionsråd. Vil du som nyvalgt regionrådsformand også stå bag det?

- Jeg har hele tiden sagt - også i valgkampen - at det her koncept ikke bare bliver skrottet. Nu er det bare vigtigt, vi få en dialog om, hvordan vi kommer videre, siger Heino Knudsen.

FOA-formand Dennis Kristensen mener, at de hidtidige forhandlinger er sket i et skær af dårlig stemning og trusler.

Han håber, at der vil blive lyttet mere til de ansatte.

- Vi må håbe, at den nye politiske ledelse i Region Sjælland har en anden indstilling, og faktisk er interesserede i at samarbejde med de ansatte om at finde gode løsninger. Både for ledelsen, de ansatte og ikke mindst de borgere, som har brug for en god behandling i sundhedsvæsenet, siger Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.