Efter ny kontrakt: Mørkøv går efter sejr
Efter at have forlænget kontrakten med Bjarne Riis' hold vil Michael Mørkøv vinde Post Danmark Rundt.

Cykelrytteren Michael Mørkøv vil fejre kontraktforlængelsen med Bjarne Riis' Saxo Bank-Tinkoff Bank-hold ved at vinde denne uges Post Danmark Rundt, som begynder onsdag i Randers.

- Jeg blev nummer tre sidste år, og derfor har jeg også en ambition om at køre en god placering i klassementet i år. Det er et etapeløb, der ligger godt til mig på fem dage og med en enkeltstart.

- Så det har været et mål for mig hele sæsonen at være i form til dette løb, og målet er at komme på podiet igen, siger Mørkøv.

Så en placering som treer er godkendt igen, eller går du efter den samlede sejr?

- Det er klart, at når jeg blev treer sidste år, så vil jeg gerne køre med om sejren i år. Det er da målet. Men det er et stærkt felt, der stiller til start, og jeg plejer at holde mine mål realistiske, siger Mørkøv.

Han vurderer Team Sky til at være den største konkurrent, selvom Tour de France-vinderen Bradley Wiggins har meldt afbud kort før starten.

- Team Sky kommer med et godt hold, hvor der er mange bud til den samlede sejr. Geraint Thomas, Michael Rogers og Lars-Petter Nordhaug.

- Der kommer også andre gode udenlandske hold med flere forskellige favoritter til den samlede sejr, så det bliver et løb med en rigtig stærk top-10, siger Mørkøv, som de kommende tre sæsoner skal køre for det danske hold.

Post Danmark Rundt begynder i Randers med 1. etape og slutter søndag på Frederiksberg Allé.

/ritzau/