Efter hidsig massefyring: Chefer i vild kamp om ansatte
- Vi har rygende travlt og mangler konstant dygtige rustfaste klejnsmede. Så da jeg hørte, at Aluwind skulle lukke produktionen i Ringe, ringede jeg selvfølgelig straks rundt, fortæller Lars Jensen, direktør hos Claus Andersen Rustfri Stål. Foto: Claus Andersen Rustfri Stål
Da Aluwind lukkede produktionen på Fyn, stod andre virksomheder klar til at overtage smedene.

Selvom 99 smede hos den fynske producent af vindmølledele Aluwind i Ringe på Fyn i begyndelsen af oktober blev afskediget, har det ikke været et problem, at få de fyrede i arbejde.

Tværtimod. Det kan klejnsmeden Jesper Clemmensen snakke med om.

Han fortæller til TV 2/Fyn, at han allerede dagen efter fyringen igen var i arbejde. Han var blevet ansat hos firmaet Claus Andersen Rustfri Stål i Odense.

- Vi har rygende travlt og mangler konstant dygtige rustfaste klejnsmede. Så da jeg hørte, at Aluwind skulle lukke produktionen i Ringe, ringede jeg selvfølgelig straks rundt, fortæller Lars Jensen, direktør hos Claus Andersen Rustfri Stål, til tv-stationen.

Han nåede at ansætte fem mand på få dage, og fortryder i dag, at han ikke ansatte to mere.

- I det samme meddelelsen (om fyringerne, red.) tikkede ind, havde vi allerede fem virksomheder, der henvendte sig til os for at få kontakt til vores fyrede medlemmer. De ville sikre sig, at arbejdskraften ikke forsvandt ud af regionen, fortæller formand hos Metal Sydfyn, Freddy Knecht, til TV 2/Fyn.

I dag er flere end ni ud af ti smede fra Aluwind i arbejde, men trods den store efterspørgsel på smede, så er det ikke alle typer af smede, som finder arbejde på Fyn i øjeblikket.

Der er nemlig stor ledighed blandt de såkaldte 'sorte smede', altså smede som arbejder i almindeligt stål. Det skyldes ifølge Metal-formanden primært, at virksomheden Bladt, der har brugt mange sorte smede, ikke længere producerer på Lindø, skriver TV 2/Fyn.

Lige nu er der 95 ledige smede hos Metal Odense. Det er fortrinsvis sorte smede, men der er også nogle enkelte ledige skibsbyggere og rørsmede imellem.