Efter gyser: Maze er ude af OL-turneringen
Michael Maze røg ud i kvartfinalen ved OL efter vanvittigt spændende syvsætskamp.

Michael Maze måtte efter tre flotte kampe sige farvel til OL-turneringen i bordtennis, da han sent tirsdag aften tabte 3-4 i sæt til Dimitrij Ovtcharov fra Tyskland.

I et dramatisk syvende sæt, der kunne være gået, til hvad side det skulle være, tabte Maze 9-11 efter at have afværget en matchbold og kæmpet forbilledligt.

Tysk-ukraineren havde inden kampen ikke tabt et sæt i turneringen endnu, og han lagde ud i samme stil.

Michael Maze gav i begyndelsen sin modstander lidt for taknemmelige bolde at arbejde med, og det blev straffet med det samme.

Efter 11-8 til Ovtcharov kom danskeren bedre med i andet sæt. En servefejl ved stillingen 10-8 kostede dog et dyrebart point, og så gik andet sæt også til tyskeren.

En tydeligt frustreret Maze, der også måtte indkassere en advarsel for at fyre bolden ind i sidebanden i bare ærgrelse, virkede ude af balance og langt fra det fokus, der sikrede ham sejren over den tredjeseedede japaner Jun Muzutani runden forinden.

En peptalk af træner Hu Wei Xin fik dog Maze tilbage på sporet, for han vandt tredje sæt hele 11-1.

Momentum var på vej tilbage på danske hænder, og med 11-9 i fjerde sæt var kampen helt lige.

Med kronprins Frederik som medlevende tilskuer spillede Michael Maze sig til tre sætbolde i femte sæt. De to første blev brændt, men den tredje sendte tyskeren ud over bordkanten.

Ovtcharov fik dog samlet stumperne. Han vandt fortjent sjette sæt, og så skulle det hele afgøres i syvende sæt.

Her førte Maze 5-2, men måtte alligevel se tyskeren løbe med sejren til sidst.

Dermed bliver det ikke denne gang, at Maze får mulighed for at føje endnu en OL-medalje til den af bronze, som han vandt i 2004 i double med Finn Tugwell.

/ritzau/