Efter Fætter-BR konkurs: Giganter står klar til at tage over
Selskabet bag Fætter BR gik konkurs lige før nytår. Nu er der måske nyt håb for kædens mange tusinde ansatte. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix
Ifølge Finans.dk er de store danske supermarkedskæder Coop Danmark og Salling Group klar til at overtage dele af det konkursramte Top-Toy, der blandt andet står bag Fætter BR.

Kampen om det konkursramte legetøjselskab Top-Toy kan ende som en tvekamp mellem to af landets to største dagligvarekoncerner.

Det skriver Finans.dk.

Supermarkedskæden Salling Group blev torsdag nævnt som en mulig køber af Top-Toy, da kæden ifølge Børsen har planer om at åbne Fætter BR butikker i de Føtex og Bilka-varehuse, der allerede sælger legetøj i dag. 

Ifølge Finans.dk's kilder har også Coop Danmark budt på det konkursramte legetøjsselskab. 

Coop Danmarks informationsdirektør Jens Juul Nielsen har dog "ingen kommentarer" til rygterne om dagligvaregigantens interesse i Top Toy. 

Heller ikke Salling Group vil bekræfte rygterne om kædens interesse i resterne af det danske legetøjsselskab.

- Vi er i Salling Group optaget af, at legetøj fortsat skal være en vigtig del af kundernes indkøbsmuligheder i de fysiske butikker, men vi kommenterer aldrig på rygter eller spekulationer om konkrete forretningsmuligheder, skriver Mads Hvitved Grand i et mailsvar til Børsen.

Tusinder ramt af konkurs

Selskabet Top-Toy, der står bag legetøjsbutikkerne Fætter BR og Toys"R"Us, blev erklæret konkurs 28. december sidste år.

Da virksomheden drejede nøglen om, kostede det samtidig mere end 3000 ansatte i kæden deres job. 

Efter konkursen er også den nordjyske onlinevirksomhed Coopshop blevet nævnt som en mulig aftager af det hedengange legetøjsfirma. 

- Vi har afleveret et bud. Og buddet omfatter det meste af Top-Toys forretning, siger en af ejerne i Coolshop, Jacob Risgaard, til Finans.

Coolshop driver også fysiske legetøjsbutikker forskellige steder i landet under navnet Kids Coolshop.

Fra Top-Toy's konkursbo er der ikke mange oplysninger om den konkrete budrunde. 

Torsdag meddelte Top-Toy, at udsalget af selskabets enorme lager af legetøj er sat i stå, fordi man er i forhandlinger om en overtagelse af selskabet. 

- Der er kommet flere seriøse bud, som vi arbejder på. Men hvem byderne er, kan vi ikke sige. Der forhandles nu om den danske del af forretningen, mens der fortsat planlægges udsalg i den svenske og den finske forretning i næste uge,« siger Lars Bo Kirk, pressetalsmand for konkursboet Top-Toy til Finans.