Politiker gjorde rent i sosu-uniform: Den kradser og klør!
Lone Hindø er ikke glad for polyester, så hun vil hellere arbejde i bomuld. Foto: Socialdemokratiet i Aarhus.
Byrådsmedlem i Aarhus Lone Hindø (S) har gjort rent derhjemme i omdiskuteret uniform.

De nye sosu-uniformer kradser, klør og kan blive rigtig varme.

Sådan lyder dommen fra den aarhusianske byrådspolitiker Lone Hindø (S), der også er medlem af kommunens Sundheds- og Omsorgsudvalget.

I en uge udførte hun alt sit husarbejde iført nogle af de omdiskuterede polyester-uniformer, der har fået klager fra utilfredse sosu’er landet over.

Læs også: Sosu'er klager over stramme nederdele: Nu vil politiker selv arbejde i uniformen

Der blev vasket gulv, støvsuget, tørret støv af og cyklet rundt. Byrådsmedlemmet afprøvede fire styk tøj, hvor særligt et par bukser og en T-shirt var ubehagelige at arbejde i.    

- Personligt ville jeg gerne kunne vælge mellem bomuld og polyester. Min krop har det bedre med bomuld. Det er jo forskelligt fra person til person, men mange af de ansatte, jeg har talt med, har det svært med uniformerne. Nogle er endda taget til hudlægen med eksem og udslæt, siger Lone Hindø til Avisen.dk.

Hun fortæller samtidig, at Socialdemokratiet har rejst sagen på det kommende møde i Sundhed- og Omsorgsudvalget d. 15 august.

- Jeg håber, at vores Rådmand Jette Skive (DF) vil præsentere et løsningsforslag, hvor ordet valgfrihed indgår, siger Lone Hindø.

Mange henvendelser

Lone Hindø erkender, at hendes hjemlige rengøring ikke er det samme som en 8-timers arbejdsdag for en sosu-medhjælper, men hun mener alligevel, at det giver et øjebliksbillede.

- Da der var en debat om den frostmad, som blev serveret for ældre i hjemmeplejen, prøvede medlemmerne af udvalget også maden, for at få et bedre indblik i sagen, fortæller Lone Hindø.

Hun har selv modtaget 110 henvendelser fra ansatte i Aarhus Kommune, som ikke er tilfredse med de nye uniformer.